Fondatorul și directorul unei firme de servicii de erotice online, trimiși în judecată pentru spălare de bani și evaziune fiscală în proporții deosebit de mari

23 septembrie 2022, 15:24 Justiție 124
PCCOCS, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.  Sursa: Replica Media
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță finalizarea urmăririi penale într-un dosar de spălare de bani în sumă de peste 24 milioane lei, în 2014-2015, precum și pentru evaziune fiscală de 3,7 milioane lei și trimiterea dosarului în instanța de judecată. Potrivit materialelor cauzei, este vorba despre fondatorul și directorul unei întreprinderi din Republica Moldova, care oficial presta servicii în domeniul telecomunicațiilor, însă, în realitate, presta servicii de prezentări erotice clienților din toată lumea.

Potrivit unui comunicat al PCCOCS, cazul a fost sesizat de către Serviciu Fiscal de Stat și Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor,, ulterior, dosarul a fost investigat de către procurorii PCCOCS, de comun cu autoritatea fiscală, care au stabilit că întreprinderea a fost fondată în 2014, de către un cetățean român.

Oficial, compania presta servicii în domeniul telecomunicațiilor, administrării paginilor de internet, creării programelor informatice, prelucrării datelor. În realitate, însă, aceasta presta servicii de prezentări erotice a peste 70 de femei din afara țării.

Prezentările le erau difuzate clienților din toată lumea pe internet, în direct.

După deconspirarea activității întreprinderii, fondatorul a părăsit țara, iar procurorii PCCOCS i-au formulat învinuirea acestuia pentru activitate ilegală de întreprinzător, spălare de bani și evaziune fiscală, învinuire căreia urmează să i se dea curs potrivit prevederilor legale.

De asemenea, a fost formulată și prezentată învinuirea împotriva întreprinderii, pe aceleași trei capete de acuzare, care și-a început activitatea ilegală la doar două luni de la fondarea ei.

Totodată, infracțiunile i-au fost incriminate și complicelui care gestiona întreprinderea, un bărbat de 39 ani, domiciliat în Chișinău. Pentru asigurarea compensării prejudiciului cauzat statului, la solicitarea procurorilor, prin hotărârea Judecătoriei Chișinău, a fost aplicat sechestru în sumă de peste 6,9 milioane lei.

Potrivit legii, pedeapsa prevăzută pentru cea mai gravă din infracțiunile incriminate – spălarea banilor în sume deosebit de mari – se pedepsește cu închisoarea de la 5 la 10 ani și cu amendă de până la opt milioane lei.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media