Peste 700 de consumatori, cu o datorie totală de peste 8 milioane de lei, au fost deconectați de la rețeaua de gaze naturale

12 noiembrie 2022, 11:47 Economie 138
conductă de gaz, gaz, gaz natural, gaze naturale.  Sursa: Replica Media
Compania „Moldovagaz” anunță că 753 unități de consum au fost deconectate de la rețea din cauza datoriilor acumulate în mărime de circa 8,081 milioane lei.

Potrivit „Moldovagaz”, volumul consumului de gaze naturale în luna octombrie curent a constituit 29,6 milioane de metri cubi, ceea ce este cu circa 57% mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului 2021.

Totodată, potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, fața de luna septembrie 2022 acest indicator a crescut cu 2,2 milioane de metri cubi sau cu 8%.

Consumatorii casnici, până la data de 31 octombrie 2022, au plătit 99,1% din sumele facturate în anul curent, ceea ce este cu 0,1% mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului 2021. În cazul consumatorilor non-casnici (persoanele juridice), ponderea transferurilor a fost de 99,0%, cu o creștere de 0,3 puncte procentuale.

Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile în proporție de 99,9%, ceea ce este cu 0,1 puncte procentuale mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Totodată, față de 315 consumatori s-a aplicat condiția plății lunare preventive (avans) pe parcursul unui an, drept consecință a sistării anterioare a furnizării de gaze naturale pentru neachitarea în termen a contravalorii gazelor naturale consumate.

Conform datelor SA „Moldovagaz”, nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale la data de 31 octombrie 2022 a atins cifra de 9,731 miliarde lei și acoperă 99,3% din volumul furnizat.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media