Anastasia Nichita va lupta pentru aur, iar Irina Rîngaci - pentru bronz în finala Campionatului Mondial Seniori de la Belgrad

15 septembrie 2022, 09:39 Sport 67
Anastasia Nichita ș Irina Rîngaci.  Sursa: colaj/ Federația de Lupte din Republica Moldova

Luptătoarele Anastasia Nichita ș Irina Rîngaci vor evolua astăzi, 15 semptembrie, în Finala Mare, la lupte feminine, a Campionatului Mondial Seniori de la Belgrad, Serbia. În semifinalele Campionatului, Anastasia a întîlnit-o pe reprezentanta Japoniei Sakura Motoki, iar Irina a luptat cu reprezentanta Americii, Tamyra Mariama Stock Mensah.

Luptătoarea Mariana Draguțan a ocupat locul 5 la Campionatul Mondial de la Belgrad. În meciul pentru medalia de bronz a categoriei de greutate 55 kg, ea a fost învinsă de canadianca Karla Gonzalez. În optimi, Mariana a cedat în fața viitoarei finaliste, ucraineanca Oleksandra Khomenets, dar în recalificări a dispus de indianca Sushma Shokeen.

Astăzi, Anastasia Nichita (59 kg) o va întâlni pe canadianca Laurence Beayregard, iar Irina Rîngaci (68 kg) va evolua contra învingătoarei perechii Noemi Szabados (Ungaria) – Dalma Caneva (Italia).


Irina Rîngaci este prima luptătoare din R. Moldova care a devenit campioană mondială în 2021. Atunci, luptătoarea Irina Rîngaci a câștigat aurul în urma unei finale dramatice 8-6 contra sportivei din Japonia, Miwa Morikawa.

La 20 august 2021, Irina Rîngaci a devenit campioană mondială printre tineret, după ce a învins-o cu 12-2 pe o luptătoare din India, la campionatul mondial din Rusia.

În luna mai 2021, luptătoarea Irina Rîngaci a câștigat și Europenele destinate sportivilor sub 23 de ani, care a avut loc la Skopje, Macedonia de Nord, iar în aprilie Rîngaci a devenit campioană europeană la lupte printre senioare.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media