Jurnalista rusă Marina Ovseannikova a fost plasată de Moscova pe lista persoanelor căutate

3 octombrie 2022, 16:33 Rusia 219
Marina Ovseannikova.  Sursa: Marina Ovseannikova/Telegram

Jurnalista rusă Marina Ovseannikova, care s-a opus războiului din Ucraina, a fost trecută de Ministerul Afacerilor Interne a Rusiei pe o listă cu persoane urmărite, scrie RIA Novosti. Aceasta este acuzată de „diseminarea publică a informațiilor false cu bună știință despre forțele armate ale Federației Ruse”.

„Ea a fost acuzată în temeiul paragrafului „d” al părții 2 a articolului 207.3 din Codul penal al Federației Ruse (diseminarea publică a informațiilor false cu bună știință despre utilizarea forțelor armate ale Federației Ruse), care prevede pedeapsa de până la 10 ani de închisoare”, a declarat avocatul ei Dmitri Zakhvatov pentru RIA Novosti.

Înainte de aceasta, Ovsiannikova fusese deja amendată de mai multe ori în temeiul articolului din Codul administrativ privind discreditarea armatei ruse.

Marina Ovseannikova a intrat pe 14 martie cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri de la canalul cu cea mai mare acoperire națională și controlat de Guvernul Federației Ruse. În semn de protest, angajata televiziunii a îndemnat oamenii să nu asculte știrile pentru că sunt mințiți.

După aceea, conducerea postului TV a acuzat-o de „trădare”. Jurnalista a fost amendată cu 30.000 de ruble în temeiul unui articol despre „discreditarea” armatei din cauza unui videoclip în care se solicita proteste în masă, dar nu a fost taxată cu nimic pentru acțiunea în sine la televizor.

După demiterea ei de pe Channel One, Ovsiannikova s-a angajat în calitate de reporteră independentă pentru ziarul german Die Welt, de unde a plecat la începutul lunii iulie.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media