Doi polițiști ar fi sustras peste 1 400 de dolari din contul bancar al unui bărbat care și-a pus capăt zilelor. Ambii au fost plasați în arest pentru 72 de ore

28 februarie 2023, 13:08 Societate 1229
Cătușe.  Sursa: imagine simbol

Un ofițer de urmărire penală din Chișinău și un polițist cu funcție de conducere din Cimișlia au fost reținuți luni seara de către procurorii PCCOCS, de comun cu angajații SPIA al MAI. Potrivit oamenilor legii, cei doi sunt bănuiți că ar fi sustras din contul bancar al unui bărbat care și-a pus capăt zilelor în noiembrie 2022 peste 1 400 de dolari. Acum cei doi sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu și au fost plasați în arest preventiv pentru 72 de ore.

Polițiștii sunt cercetați pentru că ar fi accesat de pe telefonul unui bărbat care s-a aruncat în gol în noiembrie 2022, contul bancar al acestuia, de unde au sustras în mai multe etape peste 1 400 dolari americani (peste 26.000 lei), până la început de februarie 2023. La acea vreme ambii erau angajați ai Inspectoratului de Poliție „Centru” din Chișinău.

Fapta acestora a fost deconspirată după ce mama bărbatului decedat a anunțat autoritățile despre lipsa sumei de bani din contul feciorului.

Au urmat percheziții în birourile de serviciu, domiciliile și automobilele celor doi, de unde au fost ridicate obiecte și alte mijloace de probă relevante cauzei penale.

Urmează ca ulterior cercetării probelor, procurorii PCCOCS să determine necesitatea aplicării arestului preventiv în privința bănuiților, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Actualmente, unul din cei doi cooperează cu oamenii legii la investigarea abuzului de serviciu comis de aceștia.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media