LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 188. Forțele armate ale Ucrainei au intensificat ostilitățile în sud; Centrala nucleară Zaporojie, din nou sub atac; Prima navă cu cereale din Ucraina acostează în Africa

30 august 2022, 08:27 Ucraina 274
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în a 188-a zi de război declanșat de Federația Rusă. Pe parcursul zile de luni, 29 august, Forțele Armate ale Ucrainei au lansat acțiuni ofensive în mai multe direcții în sudul Ucrainei. Militarii ucraineni spun că au reușit, cu ajutorul lansatoarelor HIMARS, să distrugă toate podurile principale din zonă și să taie aprovizionarea trupelor ruse. De partea cealaltă, autoritățile ruse declară că a existat o ofensivă, dar eșuată.

O echipă de inspectori ai ONU a sosit la Kiev pentru a inspecta centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei. Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a declarat că o echipă va vizita centrala de miercuri până sâmbătă.

O navă cu o încărcătură de cereale ca ajutor umanitar pentru țările din Cornul Africii ar trebui să ajungă în Djibouti în următoarele ore. O săptămână mai târziu, marfa va fi livrată în Etiopia, care este fără ieșire la mare și unde peste 20 de milioane de oameni au nevoie de hrană.

UPDATE 19:54. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, s-a întâlnit cu directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, și cu delegația sa înaintea vizitei grupului la centrala nucleară Zaporojie, deținută de Rusia, din sudul Ucrainei.


UPDATE 19:14. La Praga a avut loc o reuniune a miniștrilor apărării din statele membre UE, ai cărei participanți au convenit asupra unui plan comun de pregătire a personalului militar ucrainean, transmite BBC.

„Nu este vorba doar direct despre ostilități, ci și despre modul în care se desfășoară războiul în general, pentru asta va fi pregătit personalul militar”, a declarat Josep Borrell, șeful diplomației UE, la finalul discuțiilor.

Potrivit acestuia, multe țări UE oferă acum asistență în pregătirea și recalificarea armatei ucrainene, așa că este nevoie de consolidarea acestor eforturi pentru a putea fi coordonate între ele.

Discuțiile au fost organizate chiar de Borrell, care a venit săptămâna trecută cu o astfel de inițiativă. El nu a dat detalii despre propunerea sa, dar ideea principală este ca armata ucraineană să fie antrenată în statele membre UE vecine.


UPDATE 19:00. Un lider al Hersonului ocupat instalat la Moscova a fugit în Rusia, la o zi după ce Kievul a anunțat că a început mult așteptatul său contraatac pentru a lua înapoi regiunea de sud de la forțele ruse.

Kirill Stremousov, care a fost numit adjunct al șefului administrației civile-militare Herson, susținută de Rusia, publica actualizări regulate de la Herson către instituțiile de știri ruse deținute de stat și contul său Telegram.

Dar un activist ucrainean, Serghei Sternenko, a declarat că Stremousov nu se mai află în Herson și a filmat de fapt videoclipul undeva lângă Catedrala Buna Vestire din Voronej, Rusia, care putea fi văzut în fundal.

Voronej se află la aproape 500 de mile de Herson și la aproximativ 120 de mile de granița cu Ucraina.

„Trădătorul Ucrainei și colaboratorul Stremousov a scăpat din Herson și spune că Herson va rămâne pentru totdeauna rus... din Voronej în Rusia”, a declarat Sternenko pe Twitter.


UPDATE 17:34. Marți dimineață, districtul Harkiv din Kiev a fost din nou sub atac. Cel puțin cinci persoane au murit și cel puțin șapte au fost rănite, a declarat primarul Igor Terehov.

Potrivit lui Terehov, după bombardare, un incendiu a izbucnit într-o clădire rezidențială din centrul orașului Harkiv. „Potrivit salvatorilor, sunt victime – numărul lor este în creștere”, scrie primarul.

Potrivit acestuia, o clădire de locuințe cu cinci etaje și o grădiniță au fost atacate.

Potrivit rapoartelor presei ucrainene, bombardarea a fost efectuată de la artileria cu tunuri cu rază lungă de acțiune „Pion” cu un calibru de 203 mm. Nu există încă o confirmare oficială a acestei informații. Prima victimă a bombardamentelor a murit în Sarzhyn Yar, o destinație populară de vacanță pentru locuitorii din Harkiv.


UPDATE 17:00. Comisia Europeană a anunțat că va dona Ucrainei 5,5 milioane de tablete de iodură de potasiu, pe fondul temerilor că luptele în zona centralei nucleare Zaporojie, ocupată de Rusia, ar putea duce la o catastrofă nucleară.

Comisia a declarat că a primit o cerere de la guvernul ucrainean pentru tablete de iodură de potasiu „ca măsură preventivă de siguranță” pentru a crește nivelul de protecție în jurul centralei nucleare.

Comprimatele ar fi folosite „în scenarii limitate pentru a evita ca iodul radioactiv inhalat sau înghițit să fie absorbit de tiroida”, a spus comisia.

UE livrează „preventiv” tabletele de iodură de potasiu Ucrainei pentru a oferi protecție oamenilor „în cazul expunerii la niveluri ridicate de radiații”, a declarat comisarul pentru managementul crizelor, Janez Lenarčič, într-un comunicat.

El a adăugat că „nicio centrală nucleară nu ar trebui să fie folosită vreodată ca teatru de război. Este inacceptabil ca viețile civililor să fie puse în pericol”.


UPDATE 16:43. A avut loc o întrerupere parțială a curentului electric în Herson și regiune, au informat agențiile de presă ruse TASS și RIA Novosti, citând autoritățile de ocupație și proprii corespondenți din oraș.

Potrivit agențiilor ruse, semafoarele din Herson au fost stinse, traficul cu troleibuze a fost oprit și luminile din clădiri s-au stins. De asemenea, se raportează oprirea parțială a alimentării cu apă.

Herson săptămâna trecută de două ori a rămas fără curent electric, punctează TASS.

Cu o zi înainte, autoritățile de ocupație au raportat și o întrerupere a curentului și a apei în Novaia Kahovka, au asociat acest lucru cu bombardarea ucraineană a barajului hidrocentralei Kakhovskaya, de-a lungul căruia trece una dintre trecerile peste Nipru.


UPDATE 16:10. Primul transport de cereale din Ucraina către Cornul Africii, afectat de secetă, de la începutul războiului, a andocat în Djibouti. Nava navlosită de ONU Brave Commander, care transporta 23.000 de tone de grâu ucrainean, a pornit din portul ucrainean Yuzhne, la est de Odesa, în urmă cu două săptămâni, transmite The Guardian.

Nava este prima închiriată special de Programul Alimentar Mondial al ONU pentru a debloca transporturile de alimente blocate după invazia Rusiei în Ucraina. Acesta va fi urmat în curând de un altul care transportă 7.000 de tone.

Transportul total, care va fi descărcat în Djibouti și transportat în Etiopia, este suficient pentru a hrăni 1,5 milioane de oameni timp de o lună.

„Acest transport, primul dintre multele pe care le sperăm, va permite WFP să livreze aceste cereale la 1,53 milioane de oameni din Etiopia și să le acopere nevoile timp de o lună. Este un început, dar trebuie să continuăm să menținem hrana să curgă pentru a salva vieți în regiune”, a declarat Michael Dunford, directorul Programului Alimentar Mondial al ONU pentru Africa de Est.


UPDATE 15:15. Un consilier cheie al președintelui Ucrainei a acuzat forțele ruse că au bombardat în mod deliberat coridoarele unei echipe de inspectori de la ONU pentru centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei.

Mihail Podolyak a spus că Rusia încearcă să forțeze misiunea de la Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) prin Crimeea și părți din regiunile Luhansk și Donețk ocupate temporar de forțele Moscovei.

El a reiterat, de asemenea, apelul Ucrainei de a demilitariza zona din jurul centralei nucleare Zaporojie, controlată de ruși.


UPDATE 15:03. Rusia a lansat o serie de lovituri cu rachete asupra replicilor din lemn ale sistemelor americane de lansare multiplă HIMARS, a informat The Washington Post, transmite BBC, citând înalți oficiali americani și ucraineni.

După cum se menționează în publicație, manechinele din lemn nu au putut fi diferențiate de HIMARS-urile reale de dronele rusești, care și-au transmis locația către transportatoarele de rachete de croazieră din Marea Neagră.

Rusia a folosit cel puțin 10 rachete de croazieră Kalibr scumpe cu rază lungă de acțiune pentru a lovi, scrie ziarul, citând un oficial ucrainean. După aceea, Kiev a decis să extindă producția de manechine.

Cu aceasta pot fi conectate declarațiile Ministerului rus al Apărării despre distrugerea unui număr mare de instalații HIMARS. Rusia a susținut că a distrus chiar mai multe instalații decât au fost livrate Ucrainei, a declarat un diplomat american într-o conversație cu WP.

Utilizarea momelilor va ajuta Ucraina să epuizeze stocurile rusești de rachete ghidate de precizie, explică publicația, citând analiști militari. De asemenea, manechinele HIMARS aproape de linia frontului ar putea forța Rusia să mute stocurile de muniție și posturile de comandă mai adânc în spate - dincolo de raza posibilă a instalațiilor americane.

„O astfel de reorganizare ar reduce capacitatea rușilor de a lansa focuri masive de artilerie - o tactică pe care s-au bazat pentru a obține un punct de sprijin în estul Ucrainei”, a declarat George Barrosh de la Institutul SUA pentru Studiul Războiului.


UPDATE 14:20. Kremlinul a insistat că așa-numita „operațiune militară specială” din Ucraina decurge conform planului, în ciuda veștii că trupele Kievului au lansat o contraofensivă mult așteptată în sudul țării.

La întâlnirea sa tradițională cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost rugat să răspundă la comentariile lui Vladimir Zelenskiy conform cărora trupele ruse ar trebui să fugă după ce armata sa ar fi distrus marți câteva dintre apărările lor.

„Operaţiunea militară specială continuă, continuă metodic şi în coordonare cu planurile actuale. Toate obiectivele vor fi îndeplinite”, a spus Peskov.

El a comentat, de asemenea, apelurile unor lideri europeni pentru interzicerea vizelor turistice pentru ruși, descriind propunerile drept „iraționale” și cea mai recentă manifestare a agendei anti-ruse a Occidentului.


UPDATE 13:50. Trupele ucrainene au lansat un contraatac în sudul Ucrainei, a declarat Vladimir Zelenskiy, în timp ce a promis că va prelua zonele controlate de Rusia, începând cu Herson.

„Ocupanții ar trebui să știe: îi vom alunga la graniță. Până la granița noastră, a cărei linie nu s-a schimbat. Invadatorii o știu bine. Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă. Plecați acasă. Dacă vă este frică să vă întoarceți acasă în Rusia - ei bine, lăsați astfel de ocupanți să se predea și le vom garanta respectarea tuturor normelor Convențiilor de la Geneva. Dacă nu mă vor asculta, vor avea de-a face cu apărătorii noștri, care nu se vor opri până nu vor elibera tot ce aparține Ucrainei”, a declarat liderul de la Kiev în timpul ultimei sale adrese postate pe Telegram.


UPDATE 13:15. Administrația din Sloviansk raportează că baza de evacuare a societății Crucii Roșii situată în oraș a fost avariată în urma bombardamentelor efectuate de trupele ruse.

„Luni, 29 august, a avut loc o lovitură inamică de la artilerie de 152 de milimetri. Patru obuze au lovit obiectul. Clădirea a fost distrusă, trei mașini au fost avariate. Din fericire, niciunul dintre voluntari nu a fost rănit”, Taras Logginov, reprezentant al societate, scrie pe Facebook.

Potrivit acestuia, la bază se afla un grup care din 18 aprilie evacuează răniții și bolnavii. Voluntarii au livrat, de asemenea, locuitorilor locali seturi de produse alimentare și de igienă, materiale pentru renovarea casei, medicamente și apă potabilă.

„Pe toate hărțile, acest loc este marcat ca fiind clădirea Crucii Roșii. Comandamentul rus știa că nu există facilități militare nici la bază în sine, nici în vecinătate”, scrie Taras Logginov.

El adaugă că voluntarii continuă să evacueze civili folosind echipamentul care le rămâne la dispoziție.


UPDATE 12:35. Divizarea vizelor turistice va fi în centrul unei întâlniri a miniștrilor de externe ai blocului comunitar la Praga, marți și miercuri, în timp ce aceștia discută ce pași suplimentari pot lua pentru a sancționa Rusia pentru invazia sa de șase luni a Ucrainei, transmite The Guardian.

Miniștrii Apărării reuniți la Praga sunt probabil să cadă de acord în principiu asupra pasului mai puțin controversat de organizare a misiunilor comune de pregătire militară pentru trupele ucrainene.

„Avertizăm împotriva restricțiilor de amploare ale politicii noastre în materie de vize, pentru a preveni alimentarea narațiunii ruse și a declanșa o raliune neintenționată în jurul efectelor steagului și/sau înstrăinarea generațiilor viitoare. Altele, în special statele membre estice și nordice, au susținut cu fermitate o interdicție”, se arată într-o notă comună emisă de Franța și Germania.

Ministrul de externe al Danemarcei Jeppe Kofod a declarat săptămâna trecută că „este foarte provocator pentru mine că vezi bărbați ruși pe plajele europene din sudul Europei și, în același timp, bărbați ucraineni între 18 și 60 de ani nici măcar nu pot să-și părăsească țara, ci trebuie să lupte pentru libertatea lor. Credem că este corect că împreună în Europa putem limita și tăia turiștii din Rusia și i-ar transmite un mesaj clar (președintelui) Putin”.

Rușii intră în UE în mare parte prin granițele terestre ale Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei și Finlandei, a declarat săptămâna trecută ministrul de externe lituanian Gabrielius Landsbergis, adăugând că aceste țări pot acționa pe cont propriu dacă UE nu este de acord cu o interdicție la nivelul întregii uniuni. .


UPDATE 12:09. Compania rusă Gazprom a informat Engie că își reduce livrările de gaze, începând de astăzi, din cauza unui dezacord între părți cu privire la aplicarea unor contracte, adăugând preocupărilor legate de aprovizionarea cu energie, a spus compania franceză.

„După cum a anunțat anterior, Engie și-a asigurat deja volumele necesare pentru a-și îndeplini angajamentele față de clienții săi și propriile cerințe și a pus în aplicare mai multe măsuri pentru a reduce semnificativ orice impact financiar și fizic direct care ar putea rezulta dintr-o întrerupere a furnizării de gaze de către Gazprom”, se menționează în declarație.

Cu toate acestea, un oficial al ministerului francez al energiei a spus că mișcarea companiei de stat de a-și reduce în continuare livrările de gaz către Engie nu pune în pericol securitatea aprovizionării cu energie a Franței.

„Ne-am pregătit pentru aceasta prin diversificarea surselor noastre de aprovizionare și prin reaprovizionarea maximă a stocurilor noastre”, a punctat oficialul.


UPDATE 11:20. Miniștrii apărării din Uniunea Europeană urmează să deschidă calea pentru înființarea unei misiuni de pregătire a UE pentru forțele ucrainene, a declarat astăzi înaltul diplomat al blocului, Josep Borrell.

„Situația de pe teren continuă să fie foarte proastă. Ucraina are nevoie de sprijinul nostru și vom continua să oferim sprijin. Un acord politic general, general (cu privire la misiunea de instruire) este ceea ce cred că trebuie să obținem astăzi... Sper că vom avea undă verde politică pentru această misiune”, a declarat diplomatul.

Comentariile sale de la Praga vin cu doar câteva ore înainte ca discuțiile să aibă loc în oraș între miniștrii de externe pentru a discuta o varietate de probleme, inclusiv o posibilă interdicție a vizelor din UE pentru turiștii ruși.


UPDATE 10:50. Guvernatorul regiunii Donețk a raportat că forțele ruse au ucis două persoane și au rănit alte patru, în urma bambardamentelor.

Pavlo Kirilenko a spus că cele două persoane au fost ucise la Rozdolne și Pivnichne.


UPDATE 10:41. Autoritățile instalate de Rusia în orașul ucrainean Energodar au acuzat astăzi trupele ucrainene că bombardează din nou teritoriul centralei nucleare Zaporojie, a anunțat agenția de presă rusă TASS.

Autoritățile orașului au declarat că două obuze au explodat lângă o clădire de depozitare a combustibilului uzat la uzină, relatează Reuters.

Ucraina și Rusia s-au acuzat în mod repetat că au atacat cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Acesta urmează să fie vizitat săptămâna aceasta de o misiune a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA). Șeful AIEA, Rafael Grossi, a declarat că o echipă va vizita fabrica de miercuri până sâmbătă.


UPDATE 09:43. Forțele ucrainene anunță despre pierderile rusești din prima zi a invaziei și până în prezent:

personal - aproximativ 47.550 (+450) persoane lichidate;
tancuri - 1.954 (+7);
mașini blindate de luptă ‒ 4.294 (+25);
sisteme de artilerie - 1.079 (+19);
RSZV / MLRS - 282 (+3);
sisteme de război antiaerian - 151 (+2);
aeronave - 234 (+0);
elicoptere - 204 (+1);
UAV nivel operațional-tactic - 847 (+3);
rachete de croazieră - 196 (+0);
nave de război / bărci - 15 (+0);
vehicule și rezervoare de combustibil - 3.217 (+29);
echipamente speciale - 103 (+2).


UPDATE 09:33. Se pare că Rusia încearcă să găsească mai mulți soldați cu care să lupte în Ucraina și și-a extins eforturile de recrutare prin eliminarea limitei superioare de vârstă și prin accesarea închisorilor, transmite The Guardian.

„Mulți dintre acești noi recruți au fost observați ca fiind mai în vârstă, inapți și prost pregătiți”, a spus un oficial de la Pentagon jurnaliştilor luni.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decretat săptămâna trecută că armata sa va crește cu aproximativ 10%, la 1,15 milioane de militari, începând cu ianuarie anul viitor.

După ce s-a confruntat cu eșecuri semnificative și pierderi mari de trupe în șase luni după invadarea Ucrainei, Pentagonul consideră că „este puțin probabil ca acest efort să reușească, deoarece Rusia nu și-a atins, din punct de vedere istoric, obiectivele de personal și forță”, a spus oficialul.

Concluzia Pentagonului este că orice recruți adăugați ar putea să nu extindă efectiv puterea generală de luptă până la sfârșitul anului, potrivit oficialului.


UPDATE 08:53. Mai multe brigăzi ale forțelor armate ucrainene au intensificat luni greutatea focurilor de artilerie în sectoarele de linie din front din sudul Ucrainei, potrivit informațiilor britanice.

Loviturile ucrainene de precizie cu rază lungă continuă să perturbe aprovizionarea Rusiei, însă nu este încă posibil să se confirme amploarea progreselor ucrainene, a declarat Ministerul Apărării din Regatul Unit în ultimul său raport.


UPDATE 08:30. O echipă de inspectori ai ONU a sosit la Kiev în drum pentru a inspecta centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei.

Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a declarat că o echipă va vizita centrala de miercuri până sâmbătă.

„Trebuie să protejăm siguranța și securitatea celei mai mari instalații nucleare a Ucrainei și a Europei”, a scris Grossi pe Twitter.

„Rafael Grossi și o echipă de experți și inspectori au pornit spre misiunea de sprijin și asistență a AIEA la Zaporojie (ISAMZ), pentru a contribui la asigurarea securității și securității nucleare la CNE Zaporojie a Ucrainei și pentru a întreprinde activități de garanții vitale”, a adăugat AIEA.

Rachetele și obuzele lovesc frecvent zonele din jurul centralei și orașele din apropiere, provocând temeri că ar putea fi prea periculos pentru ca misiunea să continue.

Kremlinul a spus că misiunea AIEA este „necesară”, dar a exclus eliberarea zonei.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a declarat că Ucraina se așteaptă ca delegația AIEA să „declare faptele” cu privire la încălcarea tuturor protocoalelor de securitate nucleară, adăugând că Rusia „pune nu numai Ucraina, ci și întreaga lume în pericol de apariție a unui accident nuclear”.


UPDATE 08:26. O navă cu o încărcătură de cereale ca ajutor umanitar pentru țările din Cornul Africii ar trebui să ajungă în Djibouti în următoarele ore. O săptămână mai târziu, marfa va fi livrată în Etiopia, care este fără ieșire la mare și unde peste 20 de milioane de oameni au nevoie de hrană.

Nava Brave Commander este închiriată de ONU. Deși țările africane sunt cele mai afectate de blocarea porturilor ucrainene, aceasta este prima navă care se îndreaptă direct în această regiune de la lansarea mecanismului de export de cereale din Odesa și porturile învecinate.


UPDATE 08:13. Armata rusă a atacat orașul Zaporojie, a scris Alexander Staruh, șeful administrației militare a regiunii Zaporojie, pe canalul Telegram.

Potrivit primelor informații, nu au fost victime. Daune semnificative aduse infrastructurii nu au fost încă înregistrate.


UPDATE 08:00. Iranul a trimis primul lot de vehicule aeriene fără pilot în Rusia pentru a fi folosite în războiul împotriva Ucrainei, scrie Washington Post, citând interlocutori anonimi apropiați de serviciile de securitate.

Dronele Mohajer-6 și Shahed au fost trimise pe 19 august.

Potrivit ziarului, citând un reprezentant nenumit al serviciului de informații, armata rusă a întâmpinat o serie de defecțiuni în timpul primelor teste ale dispozitivelor.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august și 29 august.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media