A cincea ediție „BookFest 2022” vine cu peste 30 de mii de titluri de carte din R.Moldova și România, după o pauză de doi ani

29 august 2022, 19:15 Carte 119
Bookfest 2022.  Sursa: bookfest.ro
În perioada 31 august – 4 septembrie 2022, la Chișinău se va desfășura o nouă ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău, ce va avea loc la Mediacor, Universitatea de Stat din Moldova. În cele cinci zile, cele mai importante edituri din România și Republica Moldova îi așteaptă pe cititori cu ofertă editorială de peste 30 de mii de volume de cărți - pentru copii, auxiliare școlare, materiale educaționale dar și o vastă gamă de volume din cele mai variate domenii.

La fel, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest vor fi lansate cele mai așteptate titluri de carte, vor fi organizate întâlniri cu autorii și ilustratorii cărților, dezbateri tematice. Printre personalitățile marcante ale aceste ediții sunt: Adrian Cioroianu, Dumitru Crudu, Radu Paraschivescu, Emilia Șercan, Sorin Ioniță, Sabina Fati, Cristian Preda, Bogdan Crețu, Ciprian Apetrei, Moni Stănilă, Spiridon Vangheli, Alexandru Vakulovski și mulți alții.

Biblioteca Națională este implicată în lansări de publicații care vor fi organizate pe parcursul zilelor salonului.

Ministrul culturii, Sergiu Prodan, a remarcat, într-o conferință de presă, că instituțiile de stat trebuie să susțină atât editarea de cărți, cât și publicațiile culturale, dar și toată mass-media care va dori să dedice rubrica specială culturii.

Ministrul a amintit despre inițiativa guvernării de a oferi tinerilor care împlinesc vârsta de 18 ani un voucher de o mie de lei pe care îl vor putea cheltui pentru produse culturale de calitate, inclusiv pentru procurări de carte. Proiectul ar urma să intre în vigoare începând cu anul 2023.

Ediția a cincea a Programul Național LecturaCentral- 2022 va fi orientat spre un grup țintă extins: bibliotecari din Sistemul Național de Biblioteci, cadre didactice, reprezentanți ai sectorului editorial-poligrafic din Republica Moldova, a tuturor membrilor comunității indiferent de vârstă, statut social, apartenență religioasă, sex etc.

Eevenimentul este organizat de Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Universitatea de Stat din Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Asociația Editorilor din România.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media