AUDIO/ Patru bărbați din sudul țării au fost reținuți pentru organizarea migrației ilegale și trafic de droguri

2 august 2022, 17:38 Justiție 3013
Rețineri în sudul țării.  Sursa: IGPF

Patru presupuși membri ai unei grupări criminale organizate au fost reținuți marți, 2 august, de către polițiștii de frontieră și procurorii pentru combaterea criminalității organizate din Direcțiile regionale Sud, fiind bănuiți în cadrul mai multor cauze penale, printre care organizarea migrației ilegale și circulația ilegală a drogurilor.

Activitatea grupului a fost documentată de oamenii legii pe parcursul ultimelor trei luni, după care structurile de forță au descins cu percheziții la domiciliile suspecților și au dispus arestul suspecților pentru 72 de ore.

Documentarea a avut loc în cadrul unor cauze penale pornite conform componenței de infracțiuni: trecerea ilegală a frontierei de stat, organizarea migrației ilegale săvârșite de un grup criminal organizat, circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicilor sau analogii acestora fără scop de înstrăinare și coruperea activă.

În urma măsurilor de investigații au fost acumulate probe în privința a șapte persoane, cetățeni moldoveni cu vize de domiciliu în municipiul Comrat și orașul Basarabeasca. Fiecare persoană avea rolul său bine determinat în comiterea ilegalităților.

Conform schemei infracționale, moldovenii traversau ilegal frontiera în Ucraina, de unde în mod fraudulos asigurau transportarea bărbaților ucraineni în Republica Moldova. Pentru dejucarea planurilor și atragerea la răspundere, a fost implicat sub acoperire un angajat, care trebuia să faciliteze trecerea frontierei de stat pentru cetățenii ucraineni.

Pentru aceste servicii membrii grupului criminal obțineau un folos financiar în valoare de 3 500 Dolari SUA.

Astfel, la data de 2 august 2022, angajații Direcției regionale Sud a IGPF în comun cu Procurorii PCCOCS Oficiul Sud au desfășurat percheziții pe șase adrese din Comrat și Basarabeasca. La domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate mai multe suporturi probatorii care ar demonstra implicarea ultimilor în comiterea infracțiunilor încriminate.

Patru membrii ai grupării criminale au fost reținuți pentru 72 de ore, unul cooperează cu organul de anchetă, iar doi figuranți urmează a fi prezentați organului de urmărire penală.

IGPF menționează că până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, persoanele se prevalează de prezumția nevinovăției.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media