Un furnizor de energie electrică din țară a rămas fără curent electric. ANRE a intervenit de urgență

3 decembrie 2021, 16:10 Economie 154
energie electrică.  Sursa: wiki
Furnizorul de energie electrică SRL „Furnizare Energie” a rămas în imposibilitate să furnizeze curent consumatorilor începând de sâmbătă, 4 decembrie. În acest context, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a intervenit de urgență vineri și a obligat alte două companii să asigure furnizarea de ultimă opțiune a energiei electrice consumatorilor finali deserviți de SRL „Furnizare Energie”.

Potrivit ANRE, SRL „Furnizare Energie” a depus o notificare potrivit căreia compania este în imposibilitate de a furniza energie electrică către consumatorii finali începând cu data de 04 decembrie 2021 din motivul că producătorul ЗАО „Молдавская ГРЭС” nu poate confirma livrarea energiei electrice pentru o perioadă nedeterminată de timp.

În acest context, Consiliul de Administrație al ANRE a obligat furnizorii ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizare Energie Electrică Nord” să asigure furnizarea de ultimă opțiune a energiei electrice consumatorilor finali deserviți de SRL „Furnizare Energie”, începând cu data de 04 decembrie 2021, și să pună la dispoziţia acestora contractele de furnizare a energiei electrice, în formă scrisă, în termen de cel mult opt zile calendaristice de la data începerii furnizării fizice a energiei electrice.

Totodată, operatorii de sistem ÎS „Moldelectrica”, ÎCS „Premier Energy Distribution” S.A. și „RED Nord” S.A. vor prezenta imediat de la recepționarea hotărârii respective, furnizorilor de ultimă opţiune, informaţiile despre consumatorii finali care urmează a fi preluaţi de către aceștia.

O hotărâre în acest sens a fost adoptată la ședința de astăzi a Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media