VIDEO/ SUA: Cinci morți și peste 40 de răniți, după ce o mașină a intrat în mulțime la o paradă de Crăciun

22 noiembrie 2021, 10:10 SUA 106
Atac la o paradă de Crăciun, SUA.  Sursa: captură video/cnn

Cel puțin cinci persoane au murit și peste 40 au fost rănite după ce o mașină a intrat cu viteză în mulțimea care asista la o paradă de Crăciun, în orașul Waukesha, statul american Wisconsin. Tragedia s-a produs duminică, 21 noiembrie, transmite CNN.

„În acest moment, putem confirma că cinci persoane sunt decedate și peste 40 sunt rănite; Numărul victimelor ar putea crește”, au informat autoritățile orașului Waukesha pe rețelele socializare, duminică seara.

At this time, we can confirm that 5 people are deceased and over 40 are injured. However, these numbers may change as we collect additional information. Many people have self-transported to area hospitals. The Police Department has the person of interest in custody.

Un alt martor a declarat pentru postul de televiziune Fox6 din Milwaukee că SUV-ul a lovit o echipă de dans formată din fete cu vârste cuprinse între 9 şi 15 ani.

Automobilul, un SUV roșu, a trecut peste barieră și a intrat în viteză în oamenii care participau la paradă. Potrivit lui șefului poliției din Waukesha, Daniel P. Thompson, un ofițer de poliție a tras cu arma din dotare în direcție vehiculul suspectului pentru a încerca să-l oprească, însă nu a reușit; „Niciun trecător nu a fost rănit în urma descărcării armei”, a precizat el.

„Am găsit mașina. Avem o persoană de interes în custodie în acest moment, dar investigația este foarte fluidă. În acest moment, nu credem că au fost împușcături trase din vehicul”, a adăugat Thompson, precizând că la această etapă nu se știe dacă incidentul este sau nu de natură teroristă.

Poliţia a anunţat că are un suspect în custodie.

Mai multe imagini video și foto distribuite pe Twitter arătau maşini de poliţie şi ambulanţe care se înghesuiau pe o stradă împodobită cu luminiţe de Crăciun în urma incidentului, care a avut loc în jurul orei locale 16:39 (22:39 GMT).

Spitalul Children's Wisconsin a precizat pe Twitter că a primit 15 pacienţi până la ora 20.00, nefiind raportate victime până la acea oră.

Reprezentanții „Milwaukee Dancing Grannies”, un ansamblu de dans care a fost printre participanții la paradă, au declarat pe Facebook că membrii și voluntarii au fost răniți și că așteaptă vești despre starea lor. Oficialii echipei Xtreme Dance, un alt grup de dans care a defilat, au îndemna oamenii să se roage și să respecte „intimitatea în timpul procesării acestor evenimentele tragice”.

Arhiepiscopia Romano-Catolică din Milwaukee a declarat că printre răniți se numără un preot, enoriași și studenții unei școli catolice locale.
Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media