ULTIMA ORĂ/ Procuratura a dispus reluarea urmăririi penale pe dosarul 7 aprilie

25 noiembrie 2021, 13:34 Justiție 192
Protestele de 7 aprilie.  Sursa: unimedia.info

Urmărirea penală pe dosarul „7 aprilie” a fost reluată. Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a dispus joi, 25 noiembrie, redeschiderea dosarului la solicitarea deputatului Lilian Carp, în urma unor declarații făcute la Jurnal.tv. Instrumentarea dosarului a fost încredințată Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

„În urma verificării informației relatate de către cetățeanul Boris Sprîncean, în cadrul unei emisiuni televizate din data de 10 noiembrie 2021 și ulterior depunerii unei sesizări la acest subiect de către deputatul Lilian Carp, Procurorul General interimar Dumitru Robu a reluat urmărirea penală pe dosarul evenimentelor din 7 aprilie 2009 și a dispus instrumentarea dosarului de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS)”, informează Procuratura.

În continuare, urmează ca procurorii PCCOCS să întreprindă acțiunile procesual-penale necesare investigării inclusiv a versiunii înaintate de către participantul la emisiune, potrivit căruia, anumite persoane pregătite aveau rolul de deturnare a evenimentelor, prin folosirea armelor de foc.

Investigațiile vor fi efectuate inclusiv prin prisma infracțiunilor de uzurpare a puterii de stat, dezordinilor în masă și imperativului securității naționale. În acest sens, procurorii vor valorifica și cooperarea cu alte instituții ale statului.

Boris Sprîncean a declarat la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV că în casa controversatului om de afaceri Adrian Nichifor, care acum este condamnat la 17 ani pentru omor, a văzut circa 14 lunete și zece pistoale.

Nașul său, Nichifor, i-ar fi povestit că acestea au fost instalate pe clădiri și erau fixate pe manifestanți în timpul protestelor din aprilie 2009. Boris Sprîncean susține că acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea lui Vladimir Plahotniuc.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media