S-a stins din viață celebra pictoriță Valentina Rusu-Ciobanu. Artista plastică a împlinit recent 101 ani

1 noiembrie 2021, 16:36 Arte 320
Valentina Rusu-Ciobanu.  Sursa: MECC

Artista plastică Valentina Rusu-Ciobanu s-a stins din viață la 101 ani. Anunțul a fost făcut luni, 1 noiembrie, de către consiliera ministrului Culturii, Angela Brașoveanu, într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare.

„De astăzi, fotoliul Artistei rămâne gol. Un mare gol rămâne și în pictura noastră națională. Drum lin, inegalabilă Valentina Rusu-Ciobanu, Vă mulțumim că ați ales sa trăiți aici acest veac”, a scris Angela Brașoveanu.


Recent artista a fost omagiată de către deputații din Parlamentul Republicii Moldova, cu ocazia aniversării a 101 ani.

Valentina Rusu-Ciobanu s-a născut la data de 28 octombrie 1920, în Chișinău. Artista și-a făcut studiile la Iași. Datorită creațiilor sale, Valentina Rusu-Ciobanu a primit, de-a lungul anilor, mai multe distincții, printre care Premiul Național al Republicii Moldova pentru Literatură, Artă și Arhitectură, titlul onorific de „Artist plastic al poporului” și „Ordinul Republicii”.


În iulie 2020, artista plastică din Republica Moldova, Valentina Rusu-Ciobanu, a fost decorată cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer de către preşedintele României, Klaus Iohannis.
Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media