Întrebat de moderatorul emisiunii, Alex Cozer, dacă este adevărat că membrii Consiliului de observatori ai Moldovagaz primesc salarii de „peste 90 de mii de lei lună”, Negruță a răspuns afirmativ, menționând că a primit „suma respectivă” o dată de când a devenit membru al Consiliului.
Acesta a precizat că membrii consiliului de observatori nu au salarii, pentru că nu sunt angajați ai companiei Moldovagaz, însă primesc „o remunerare de participare” în acest consiliu de observatori.
„Am solicitat informații despre cum aceste remunerări sunt stabilite, am adresat întrebări la Agenția Proprietății publice care este acționar, am primit anumiți indici unde să găsim informația necesară. Am solicitat informația de la Moldovagaz. Am primit toate deciziile care au fost luate anterior vizavi de stabilirea acestor remunerări. Am făcut demers către APP, Guvern și Moldovagaz, având în vedere situația economico-financiară la Moldovagaz, pentru a revedea mecanismul de stabilire a remunerațiilor acestor persoane, în sensul reducerii de ori a acestor remunerări. Eu sunt membru al Consiliului de observatori din 30 noiembrie anul trecut. Eu am avut o plată făcută, eu am verificat contul bancar pe 23 ianuarie, aveam intrată în cont suma respectivă”, a declarat Negruța.
Reprezentantul APP în consiliul Moldovagaz a menționat, totodată, că în ultimele luni actuala componență a Consiliul s-a întrunit de mai multe ori pentru a discuta subiectele ce țin de criza energetică.
„Nu există o statistică comparativă cu altă componență a consiliului de observatori, când atâtea ședințe au avut loc în ultimele două luni. a fost o perioadă foarte activă pentru că au fost foarte multe subiecte de discutat”.
Recent, publicația Ziarul de Gardă a scris că președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, a ridicat, în 2021 un salariu lunar de circa 150 de mii de lei, mai puțin decât a încasat în 2020.
Amintim că Veaceslav Negruța, consilierul președintei Maia Sandu pe domeniul economic, a fost înaintat de Guvern în Consiliul de observatori a Societății pe Acțiuni „Moldovagaz” în noiembrie 2021.
Maia Sandu argumenta atunci că guvernarea are nevoie de un reprezentant competent în acel Consiliu care să țină la curent guvernarea cu deciziile care se iau în interiorul companiei.
