Termenul de aplicare a cotei TVA de 6% pentru sectorul HORECA, prelungit până la 15 martie

14 ianuarie 2022, 16:50 Economie 37
Serviciul Fiscal de Stat.  Sursa: știri.md

Termenul de aplicare a cotei TVA de 6% pentru sectorul HORECA a fost prelungit până la 15 martie 2022. Decizia a fost luată după ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) din 13 ianuarie 2022, unde s-a hotărât să se prelungească, până la 15 martie 2022 inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, starea de urgență în sănătate publică.

Astfel, în perioada stării de urgență, se prelungește termenul de aplicare a cotei reduse a TVA în mărime de 6% la produsele alimentare și/sau la băuturi, cu excepția producției alcoolice, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoțite de serviciile conexe care să permită consumul imediat al acestora, realizate în cadrul activităților care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din Economia Moldovei.

De asemenea, excepția se referă la serviciile de cazare, indiferent de categoria de confort, în hotel, hotel-apartament, motel, vilă turistică, bungalou, pensiune turistică, pensiune agroturistică, camping, sat de vacanță sau tabără de vacanță, care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din Economia Moldovei, prevedere stabilită prin Legea nr.76/2021.

Serviciul Fiscal de Stat menționează că, explicațiile de rigoare sub formă de întrebare și răspuns referitor la regimul fiscal aplicabil la compartimentul TVA, pentru mărfurile/serviciile realizate în cadrul activităților, atribuite la secțiunea I a Clasificatorului activităților din economia Moldovei (HORECA), se regăsesc în Baza generalizată a practicii fiscale sub nr.28.17.43 de pe pagina-web a Serviciului Fiscal de Stat, care poate fi accesată aici.

Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media