Un tanker petrolier moldovenesc, aflat în derivă în Marea Neagră, a fost lovit a doua oară de o rachetă rusească

7 iulie 2022, 13:51 Ucraina 202
MILLENIAL SPIRIT IMO Nr. 7392610 .  Sursa: NARM.md

Tankerul petrolier „Millennial Spirit”, înmatriculat sub pavilionul Republicii Moldova, a fost din nou lovit de o rachetă în timpul unui atac al forțelor armate ruse asupra Odesei. Nava maritimă se află în derivă, fără echipaj, fiind grav afectată după ce a fost lovită de un obuz în apele neutre din Marea Neagră încă pe 25 februarie, a doua zi de la invazia Rusiei în Ucraina.

Potrivit unui comunicat al Centrului Operațional „Sud” din Ucraina, două racehete de tip Kh-31 au fost lansate astăzi, 7 iulie, tintr-o aeronavă rusească Su-30. Una dintre cele două rachete a lovit tankerul „Millennial Spirit” care plutește în marea teritorială fără echipaj, cu resturile de motorină la bord.

A doua rachetă lansată din aeronava rusească s-a autodistrus deasupra mării.

Nava de tip chemical tanker care circulă sub pavilionul Republicii Moldova, a fost lovită de un obuz în apele neutre din Marea Neagră la data de 25 februarie. La bordul navei se aflau atunci 10 persoane, toți cetățeni ai Federației Ruse.

La două săptămâni de la primul atac petrolierul a fost văzut fumegând în Marea Neagră, potrivit unor imagini din satelit.

Nava transporta 600 de tone de păcură și motorină când a fost lovită de o rachetă a marinei ruse, potrivit Ministerului ucrainean al Apărării. Doi membri ai echipajului au fost grav răniți în urma atacului, a precizat ministerul.

Din cauza blocării căilor de navigație, tankerul plutește în derivă fără echipaj de 4 luni, ca o bombă cu ceas ecologică.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media