Joe Biden, la Summitul NATO, anunță o consolidare a prezenței militare americane în toată Europa. 5.000 de militari vor fi detașați în România

29 iunie 2022, 14:59 Externe 76
Joe Biden, NATO.  Sursa: CNN

Statele Unite urmează să-şi „consolideze poziţionarea militară în Europa”, pentru ca NATO să poată „răspunde la ameninţări provenind din toate direcţiile şi în toate domeniile: terestru, aerian, maritim”, a declarat miercuri, la Summitul NATO de la Madrid, preşedintele Joe Biden, citat de Adevărul.

În cadrul acestui summit al NATO, „care marchează istoria”, în opinia lui Biden, şeful statului american a anunţat o prezenţă consolidată - militari şi capacităţi americane în Spania, Polonia, România, ţările baltice, Regatul Unit, Germania şi Italia.

„Dovedim că NATO este mai necesară ca niciodată”, a spus Biden alături de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

Statele Unite au desfăşurat deja, în acest an, „20.000 de militari suplimentari în Europa, în vederea consolidării liniilor noastre, o reacţie faţă de iniţiativele agresive ale Rusiei”, a precizat liderul de la Casa Albă.

Joe Biden confirmă totodată că Washingtonul îşi va creşte de la patru la şase numărul distrugătoarelor staţionate la baza Rota, în Spania. Prima putere mondială urmează să înfiinţeze în Polonia un „cartier general permanent al celui de-al V-lea Corp al Armatei americane”, a subliniat el.

„Vom menţine o brigadă suplimentară”, alcătuită în total din 5.000 de mlitari, cu baza în România, mai anunţă Biden. Statele Unite urmează, de asemenea, să procedeze la „desfăşurări suplimentare în ţările baltice”, anunţă şeful statului american.

„Vom trimite două escadrile suplimentare” de avioane de luptă de tip F-35 în Regatul Unit şi „vom poziţiona capacităţi suplimentare de apărare aeriană” în Germania şi Italia, a mai precizat Joe Biden.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media