Doi copii au plecat la pădure, s-au rătăcit și nu au mai găsit drumul spre casă: Minorii, salvați de IGSU și IP Șoldănești

16 mai 2022, 09:55 Societate 78
Polițist care caută doi copii minori.  Sursa: IGSU/ Facebook

Doi minori, în vârstă de 14 ani și 10 ani, au fost găsiți de salvatori într-o pădure din preajma localității Șestaci raionul Șoldănești, după ce aceștia s-au rătăcit, în dimineața zilei de 16 mai, după ce au plecat singuri de acasă.

Potrivit IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 04:40 de la băiatul în vârstă de 14 ani care nu mai găsea drumul spre casă.

Potrivit primelor informații copii au plecat de acasă din localitatea Vadul-Rașcov în pădure pentru a-și face o colibă, însă au parcurs o distanță destul de mare și nu au reușit să găsească drumul înapoi. Astfel aceștia au decis să sune la Serviciul 112 și au comunicat că s-au rătăcit și nu găsesc drumul spre casa.

Pentru căutarea minorilor au fost implicați salvatorii Secției Situații Excepționale Șoldănești, Postul voluntar de pompieri din localitatea Vadul - Rașcov, dar și angajații Inspector teritorial de Poliție.

În mai puțin de două ore, angajații IGSU au găsit copiii în pădure la distanța de circa 10 km de casa acestora. Aceștia nu au avut de suferit și au fost aduși în siguranță la domiciliu.

Cazul este cercetat de organele de drept. În acest context, IGSU atenționează oamenii care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să le explice riscurile aflării în locuri necunoscute.

Conform Inspectoratului, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 29 situații de risc.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media