Președintele SUA, Joe Biden, a semnat legea ce acordă un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

21 mai 2022, 16:36 SUA 190
Joe Biden.  Sursa: Profimedia Images

Preşedintele american Joe Biden a semnat legea adoptată joi de Congres ce prevede un pachet gigantic de 40 de miliarde de dolari pentru efortul de război al Ucrainei împotriva Rusiei, a anunţat sâmbătă Casa Albă, într-un comunicat de presă. Potrivit unui oficial de la Casa albă, proiectul de lege a fost trimis cu avionul la Seul, scrie CNN.

Senatul a adoptat legea ​​după plecarea lui Biden din Washington. Confirmarea că Biden a semnat proiectul de lege a venit în timp ce președintele a participat la un dineu de stat cu președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol. Biden a semnat pachetul de ajutor sâmbătă dimineața, împreună cu un proiect de lege pentru îmbunătățirea accesului la lapte praf pentru copii pentru familiile aflate în dificultate.

Legea va permite oferirea banilor pentru ajutor militar și umanitar, inclusiv finanțare pentru a ajuta armata ucraineană și forțele de securitate națională, pentru a ajuta la completarea depozitelor de echipamente americane trimise în Ucraina, dar și suport pentru sănătate publică și sprijin medical pentru refugiații ucraineni.

Proiectul de lege oferă, de asemenea, 6 miliarde de dolari pentru finanțarea Inițiativei de asistență pentru securitate a Ucrainei, ce va permite administrației să cumpere arme de la contractori ca să se echipeze cu vehicule blindate şi să îşi întărească apărarea antiaeriană.

Biden a semnat de asemenea un proiect de lege vizând îmbunătăţirea accesului la lapte praf pentru bebeluşi, a mai precizat Casa Albă.

Amintim că la 9 mai, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden a semnat legea „Lend-lease” care permite accelerarea trimiterii de echipamente militare Ucrainei, reactivând în acest fel un dispozitiv care datează din cel de-al Doilea Război Mondial.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media