Moscova interzice accesul în Rusia pentru 963 de americani şi 26 de canadieni: Biden, Blinken și Trudeau, incluși în lista neagră

21 mai 2022, 18:02 Rusia 203
Ministerul Afacerilor Externe Rusia.  Sursa: mid.ru

Ministerul rus de Externe (MID) a publicat sâmbătă, 21 mai, o listă a 963 de cetățeni americani cărora li se interzice permanent intrarea în Federația Rusă, printre care se regăsesc preşedintele SUA Joe Biden şi secretarul de stat Antony Blinken. Măsura este un răspuns la sancţiunile americane, se precizează în comunicatul MID.

„În contextul răspunsului la sancțiunile americane în curs de desfășurare, Ministerul rus de Externe publică o listă a cetățenilor americani cărora li se interzice permanent intrarea în Federația Rusă”, se spune în comunicat.

Documentul este însoțit de un link către o listă de nume de 963 de persoane, inclusiv președintele american Joe Biden, secretarul de stat Antony Blinken, directorul FBI Christopher Wray și alți oficiali americani a căror interdicție de intrare a fost anunțată anterior de Ministerul rus de Externe.

Pe listă se numără și vicepreședintele Kamala Harris, fiul președintelui american Hunter Biden, directorul CIA William Burns, mai mulți miniștri americani și adjuncții acestora, inclusiv purtătorul de cuvânt al Departamentului de Apărare al SUA, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Ned Price și fostul reprezentant al Casei Albe Jen Psaki.

Lista de oprire mai include și câțiva jurnaliști din presa americană, precum și actorul Morgan Freeman, care a înregistrat în 2017, după cum a explicat Ministerul de Externe, „un mesaj video în care acuza Rusia că complotează împotriva Statelor Unite și îndemna la o luptă împotriva Federaţiei Ruse”.

„Subliniem că acţiunile ostile ale Washingtonului se vor întoarce ca un bumerang împotriva SUA şi vor fi respinse cum se cuvine”, a menționat departamentul diplomatic.

Ministerul rus de Externe a mai subliniat că sancțiunile rusești sunt de natură forțată și vizează „impune regimul american aflat la guvernare, care încearcă să impună restului lumii o „ordine mondială bazată pe reguli” neocoloniala, să-și schimbe comportamentul și să recunoască noile realități geopolitice.”

„Rusia nu caută confruntare și este deschisă unui dialog sincer, bazat pe respect reciproc, separând poporul american, care se bucură invariabil de respectul nostru, de autoritățile americane, care incită rusofobia. Aceștia sunt oamenii care sunt incluși în „lista neagră” a Rusiei”.

Rusia a anunţat sâmbătă o măsură similară şi împotriva soţiei premierul canadian Justin Trudeau, Sophie Trudeau, şi a altor 25 de cetăţeni canadieni, ca răspuns la sancţiunile „antiruseşti” impuse de Canada.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media