VIDEO/ Fondatorul „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran - reținut într-o casă părăsită din localitatea Durlești

14 aprilie 2023, 09:59 Justiție 233
Mihail Șaran, Bismobile Kitchen.  Sursa: Colaj Foto

Fondatorul „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, a fost reținut cu puțin timp în urmă de angajații Inspectoratului Național de Investigații al IGP, într-o casă părăsită din localitatea Durlești.

Acesta a fost reținut de ofițerii INI și ai DGUP, urmare a măsurilor speciale, după ce acum câteva zile a dat bir cu fugiții. În tot acest timp, învinuitul a fost ajutat de un prieten (pentru ca să nu fie găsit de oamenii legii), care actualmente-și ispășește pedeapsa cu suspendarea executării ei condiționate pentru răpirea unui automobil.

Ulterior reținerii lui, acesta a fost escortat pentru plasare în arest preventiv.

Amintim că, la 7 aprilie, fondatorul „Bismobil Kitchen” urma să revină în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce anterior Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților și l-a plasat în arest la domiciliu. Acesta, însă, nu s-a prezentat la pronunțarea încheierii judecătorești emisă de la Judecătoria Ciocana. Până la pronunțarea încheierii, învinuitul s-a deplasat în parcul „Dendrariu.” Acolo, acesta a forțat și a înlăturat de pe corp brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat, pentru ca să nu fie recunoscut și a evadat.

Inițial, învinuitul a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia. În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate în dosar beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Mai multe detalii pe dosar, citiți AICI.

Replica
publicat de:
Replica Media
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media