Vești mai bune privind fotbalistul Donny van Iperen. Jucătorul Zimbru va fi transferat sâmbătă la un spital din Olanda

12 august 2022, 11:23 Sport 179
Donny van Iperen în meciul cu Sheriff.  Sursa: Replica Media

La o săptămână după ce a fost accidentat grav în cadrul meciului din etapa a doua din Super Liga, jucătorul olandez al echipei Zimbru Chișinău va fi transportat la tratament în Olanda, țara sa de baștină. Tânărul urmează a fi urcat la bordul unui avion special comandat și achitat de clubul din capitală din Germani și, în caz că nimic impredictibil nu se va întâmpla, va ajunge sâmbătă, 13 august pe mâinile medicilor olandezi.

Între timp, potrivit unor surse, pe parcursul zilei de ieri, 11 august, fotbalistul a dat primele semne de îmbunătățire, însă spitalul la care este internat nu confirmă aceste informații. „Pacientul este în comă, starea sa este gravă stabilă”, a declarat pentru Replica Media, Dorina Blândescu, purtătoarea de cuvânt a Institutului de Neurologie și Neurochirurgie din capitală.

Familia jucătorului a insistat ca băiatul să fie transferat mai repede, lucru care durează din cauza procedurilor necesare, având în vedere că este vorba despre un pacient aflat în comă fiind nevoie de un avion special dotat cu echipamente speciale și echipaj corespunzător. În același timp, presa olandeză scria că au apărut probleme la internarea lui Donny van Iperen într-un spital olandez deoarece nu dispune de asigurare medicală olandeză. Potrivit responsabililor de la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, această problemă a fost rezolvată cu implicarea directă a directorului instituției, reputatul neurochirurg, Grigore Zapuhlîh.

„La dorința și insistenta rudelor, directorul INN, Grigore Zapuhlîh a oferit tot suportul și implicarea sa în procesul organizațional al transferului și organizării spitalizării pacientului într-un spital din Olanda unde va fi îngrijit de unul dintre cei mai buni neurochirurgi olandezi cu care deja s-a făcut legătura la nivel instituțional”, ne-a transmis Dorina Blândescu, purtătoarea de cuvânt a Institutului de Neurologie și Neurochirurgie din capitală.

Clubul de fotbal Zimbru Chișinău nu a venit deocamdată cu alte detalii despre starea în care se află jucătorul. A anunțat deja public că va achita costurile tratamentului și transportării jucătorului în Olanda și va dona toate încasările de la meciul de sâmbătă, 13 august de pe teren propriu cu FC Bălți, familiei jucătorului care se află în aceste zile la Chișinău.Biletele pot fi procurate de aici.

Sâmbătă, 6 august, fundașul clubului Zimbru, Donny van Iperen a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost lovit cu umărul în cap de către portarul formației tiraspolene Dinamo-Auto în minutul 11 al meciului dintre Dinamo-Auto și Zimbru, din etapa doua a campionatului Republicii Moldova. A doua zi, clubul a anunțat o ameliorare a stării sale, însă ulterior evoluția a fost una stabilă grea și medicii se luptă acum pentru viața sa.

În acest context, clubul de fotbal Zimbru Chișinău a făcut un apel public suporterilor săi să vină la stadion sau să cumpere online bilete pentru următorul meci de pe teren propriu de sâmbătă, 13 august cu FC Bălți, iar toți banii adunați vor fi donați familiei lui Danny Van Iperen pentru tratamentul său.

Biletele online sunt deja în vânzare pe site-ul iTicket.md. Fundașul central olandez Donny van Iperen, în vârstă de 27 de ani, a fost transferat de Zimbru în această vară. El a fost integralist la debut, în 1-1 cu campioana Sheriff Tiraspol din prima etapă a Super Ligii.

Van Iperen a mai evoluat la AZ Alkmaar II, SC Cambuur II, SC Telstar și Go Ahead Eagles în țara natală (la Telstar și Go Ahead Eagles în liga a doua, Eerste Divisie), iar în ultimele două sezoane a jucat în Grecia, la Karaiskakis, în divizia secundă elenă.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media