LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154. 84% dintre ucraineni sunt împotriva concesiunilor teritoriale în schimbul păcii; Porturile sunt deblocate și gata să expedieze cereale

27 iulie 2022, 07:25 Ucraina 593
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina și poporul său confruntă cea de-a 154-a zi de război declanșat de Rusia, la indicația directă a președintelui Putin. La 26 iulie, statele membre ale UE au ajuns la un acord asupra planului de urgență privind reducerea consumului de gaze naturale propus de Comisia Europeană, care este menit să atenueze impactul unei eventuale sistări complete a furnizării de gaze rusești. Totodată, Consiliul UE a decis să prelungească cu șase luni, până la 31 ianuarie 2023, măsurile restrictive care vizează sectoare specifice ale economiei Federației Ruse.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan se va întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin pe 5 august, la Soci, în Rusia, a anunțat marți președinția turcă. Conform Reuters, Erdogan va face în 5 august o vizită de o zi în Rusia, la Soci, pe litoralul Mării Negre.

În timp ce Rusia desfășoară forțe suplimentare în sud, în pregătirea contraofensivei Kievului în regiunile Herson și Zaporojie, pentru a doua zi consecutiv, are loc un raid aerian în regiunile din centrul Ucrainei, iar armata ucraineană lovește din nou podul Antonovsky din Herson.

UPDATE 22:10. Cetăţenii şi autorităţile Poloniei au cheltuit 1% din PIB-ul ţării pentru a ajuta Ucraina. Acest lucru este raportat de Ukrayinska Pravda cu referire la centrul analitic de stat polonez și Bloomberg.

Potrivit calculelor, Polonia a cheltuit 25 de miliarde de zloti (sau 5,3 miliarde de dolari) pentru a sprijini Ucraina la toate nivelurile. Vorbim atât de bani alocați de stat, cât și de donații private, iar acestea corespund unui procent din produsul intern brut național al statului.

Potrivit sondajelor de opinie, după începutul războiului, 70% dintre cetățenii polonezi au participat la acordarea de asistență Ucrainei, acum 54% dintre respondenți continuă să facă acest lucru.

Rada Supremă, în semn de recunoștință Poloniei pentru ajutorul acordat, a adoptat în primă lectură un proiect de lege privind statutul special al polonezilor în Ucraina - de exemplu, le va fi mai ușor decât alți străini să obțină un loc de muncă sau să primească îngrijiri medicale.


UPDATE 20:55. Muntenegru a înghețat proprietatea a doi ruși pe lista de sancțiuni. Unul dintre ruși este strateg politic Marat Bashirov, care în vara lui 2014 a condus „guvernul” autoproclamatului LNR, transmite BBC. Nu se cunoaște numele celui de-al doilea cetățean rus, deoarece a reușit să conteste în instanță decizia de înghețare a bunurilor.

Muntenegru, deși nu este membru al UE, are statut de candidat și s-a alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei.

Muntenegru este destul de popular în rândul rușilor bogați: potrivit Băncii Centrale a țării, cetățenii Federației Ruse rămân principalii cumpărători de proprietăți imobiliare - din februarie până în iulie a acestui an, rușii au cheltuit 20 de milioane de euro pentru asta.


UPDATE 20:05. Vladimir Zelenskiy speră să păstreze sprijinul Marii Britanii după alegerea unui nou prim-ministru. Liderul de la Kiev a declarat asta astăzi într-un interviu acordat canalului britanic de televiziune TalkTV.

Zelenskiy a spus că relația sa personală bună cu premierul în exercițiu Boris Johnson a jucat un rol în viteza cu care au fost luate deciziile privind ajutorul pentru Ucraina.

„Aș fi foarte bucuros să lucrez îndeaproape [cu noul prim-ministru] în modul în care ne-am obișnuit cu Boris. Știu că acești doi candidați sunt foarte respectați și au sprijinul oamenilor și al societății din Marea Britanie. Suntem conștienți de puterea pozitivă a acestor lideri” - a spus Zelensky.

Ministrul de Externe Liz Truss și fostul ministru de Finanțe Rishi Sunak concurează pentru această funcție. Ambii au afirmat în repetate rânduri necesitatea de a sprijini Ucraina.


UPDATE 19:29. 84% dintre locuitori sunt împotriva concesiunilor teritoriale în schimbul păcii. Acestea sunt datele unui sondaj al grupului sociologic „Rating”, publicate de Ukrainska Pravda.

Vorbim de regiunile de est ale țării, unde au avut loc sau au loc ostilități. Iar motivele unei creșteri atât de puternice a șomajului sunt direct legate de război: întreprinderile nu au putut continua să lucreze în ocupație, au fost distruse; muncitorii au fost nevoiți să fugă.

Jumătate dintre muncitori primesc salarii mai mici decât înainte de război - cu 10% sau mai mult. Pentru 43%, salariul nu s-a schimbat, pentru 9% dintre respondenți a crescut.

Cea mai stabilă în aceste luni a fost munca în sectorul public. 83% dintre angajații intervievați sunt siguri că își vor păstra locul de muncă în următoarele șase luni, 11% nu sunt siguri.

Printre criteriile pentru găsirea unui nou loc de muncă, salariul rămâne pe primul loc; în condițiile războiului, importanța unor criterii precum prestigiul sau statutul social a scăzut brusc.


UPDATE 18:03. Şeful adjunct al Biroului Preşedintelui Ucrainei Kiril Timoshenko a arătat fortificaţiile de la graniţa cu Belarus în regiunea Volyn.

„Armata a creat bariere foarte serioase, iar autoritățile locale au ajutat cu camerele de securitate. Aici au fost folosite și camere termice. Este important ca secțiunile de frontieră să poată fi monitorizate online. În plus, aici funcționează puncte de control.

Am văzut astăzi locuitori din Mariupol „evacuați” de autoritățile de ocupare pe teritoriul Rusiei. Oamenii sunt forțați să treacă granița din Belarus și să folosească punctele de trecere la frontieră de aici”, scrie Timoșenko.


UPDATE 17:32. Porturile maritime ucrainene Odesa, Ceornomorsk și Iujnii și-au reluat activitatea după semnarea unui acord privind deblocarea acestora pentru exporturile de cereale, transmite BBC.

Potrivit forțelor navale ale Ucrainei, ieșirea și intrarea navelor în porturi se va efectua „prin formarea unei caravane care va însoți nava conducătoare”.

Înainte de a trimite rulote, specialiștii militari și civili vor căuta obiecte subacvatice și vor asigura siguranța traseului.

„Astăzi lucrăm împreună la sprijinul navigațional și hidrografic pentru siguranța navigației într-unul dintre porturile din regiunea Odessa”, citează Interfax-Ucraina reprezentantul Hidrografiei de Stat a Ucrainei Igor Timciuk.

Potrivit ministrului turc al apărării, Hulusi Akar, în prezent nu este nevoie de deminare. La ceremonia de deschidere a Centrului Comun de Coordonare pentru Exportul de Cereale de la Istanbul, ministrul turc a mai spus că navele vor fi inspectate de comisia mixtă la încărcare în porturile Ucrainei și în porturile turcești.

Nu a fost specificat dacă reprezentanții ruși vor fi incluși în componența inspectorilor din porturile ucrainene.

Mai devreme, la Kiev, aceștia au negat categoric posibilitatea ca rușii să intre în porturile Ucrainei. Odată expediat, va reveni Turciei și ONU să asigure siguranța exporturilor de cereale.

Centrul de coordonare va efectua urmărirea tehnică a navelor.


UPDATE 16:26. Atacul din orașul Bahmut din regiunea Donețk: Începând cu ora 14:00, salvatorii au descoperit și scos cadavrele a două persoane de sub dărâmături și au salvat o persoană.

Totodată, alte trei sunt rănite. Lucrările sunt în prezent în desfășurare.


UPDATE 15:10. Prima navă cu cereale va pleca din Ucraina la sfârșitul săptămânii, spune un oficial turc.

Centrul de coordonare de unde vor fi organizate exporturile de grâne ucrainene urmează să fie inaugurat astăzi a Istanbul, după acordul semnat săptămâna trecută sub egida ONU, potrivit Reuters.

Un oficial turc a spus că prima navă de transport cu cereale va pleca dintr-unul din poturile ucrainene de la Marea Neagră în următoarele zile. Centrul comun de coordonare (JCC) din Istanbul va monitoriza navele care vor pleca din trei porturi ucrainene. Acestea vor trebui să evite minele împrăștiate în apele din largul Odesei și vor fi verificate pentru a se depista dacă transportă, în secret, arme.

Toate navele vor trece prin apele teritoriale turcești. Turcia anunţă că exporturile de cereale din Ucraina prin Marea Neagră ar putea ajunge la 25 de milioane de tone în 2022.


UPDATE 14:55. Tribunalul european a menținut miercuri interdicția generală impusă la nivelul UE împotriva canalului de televiziune rusesc Russia Today, controlat de stat, acuzat în repetate rânduri de amplificarea agendei politice a Kremlinului, de răspândirea de campanii de dezinformare și de sprijin pentru invazia Ucrainei.

Kremlinul cataloghează drept „extrem de negativă” decizia instanței UE și amenință că va lua măsuri similare împotriva presei occidentale, scrie The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Russia Today nu poate emite în Europa, dar speră că va găsi o soluție pentru a relua emisia.

Curtea UE a menținut interdicția impusă radiodifuzorului impusă la 1 martie din cauza dezinformarii sistematice cu privire la invazia Rusiei în Ucraina.


UPDATE 14:30. Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a afirmat că Armata Federaţiei Ruse este în continuare una de tip post-sovietic, cu tot ce înseamnă echipamente, comandă, control şi doctrină militară, precizând în schimb că Armata Ucrainei este mai agilă, mai suplă şi mai adaptată războiului modern, scrie News.ro.

„Fără a intra în detalii, pot să spun un singur lucru. Armata Federaţiei Ruse este în continuare o armată de tip post-sovietic, cu tot ce înseamnă echipamente, comandă şi control, doctrină militară şi filosofie militară, în timp ce Armata ucraineană, cu sprijinul nostru, după 2014, după invazia şi anexarea ilegală a Crimeei este o armată modernă, de tip occidental, de tip NATO. De unde şi diferenţa de calitate a modului în care execută operaţii de război cele două părţi. Asta nu înseamnă că Federaţia Rusă nu are în continuare capabilităţi importante, nu are în continuare elemente care să fie preocupante pentru Ucraina şi pentru noi”, a afirmat secretarul general adjunct al NATO.

El a menţionat că pe lângă armament mai contează şi moralul militarilor, unul care este în favoarea ucrainenilor care luptă pentru a-şi apăra ţara.


UPDATE 14:05. Rușii au atacat orașul Bahmut din regiunea Donețk. Autoritățile anunță un mort și patru răniți.

Atacurile lansate marți noapte de ruși au vizat și un hotel cu două etaje din orașul Bahmut, a anunțat guvernatorul Pavlo Kirilenko.

Serviciile locale de urgență au anunțat, la rândul loc, că în urma acestui atac a murit un om, iar alții patru au fost răniți. La ora 9:25, în timpul operațiunilor de căutare și salvare, salvatorii au scos un bărbat din dărâmături, care a fost internat la spital.

Conform guvernatorului regiunii, au fost bombardate intens câteva localități din apropierea Bahmut. Trei rachete au lovit orașul Toretsk din apropiere, nefiind raportate victime.


UPDATE 13:30. Rada Supremă a Ucrainei l-a numit parlamentarul Andrii Kostin, membru al partidului președintelui Vladimir Zelenskiy, în funcția de procuror general.

Potrivit publicației Kiyv Independent, candidatura lui Kostin a fost susținută de 299 de deputați din 450. Kostin, văzut ca apropiat fidel al lui Zelenskiy, a fost acuzat anterior că a sabotat reforma judiciară în Ucraina.

El a fost, de asemenea, candidatul propus de administrația Zelenskiy pentru procurorul șef anticorupție, dar nu a reușit să obțină postul.

Kostin, în vârstă de 49 de ani, este licențiat în drept de la Universitatea de stat Odesa. După absolvire a lucrat ca avocat. În 2010, acesta a fost ales membru al consiliului orașului Odesa pe listele partidului „Frontul Popular” al premierului ucrainean Arsenii Iatseniuk, iar mai târziu a devenit prim-ministru.

În 2019, Kostin a fost ales în parlament pe listele partidului „Servitorul Poporului” al lui Zelenskiy, un an mai târziu preluând conducerea comitetului de politică juridică a parlamentului.

Foto: Ani Bressonov / UNIAN


UPDATE 12:45. Forțele armate ale Ucrainei susțin că au eliberat satul Andriivka din regiunea Herson.

Potrivit Comandamentului Operațional „Sud”, armata ucraineană a eliberat satul Andriivka, situat în apropiere de granița de nord-vest a regiunii Herson, la primele ore ale zilei de 27 iulie.

Forțele aeriene ucrainene au lovit patru fortărețe rusești în Andriivka, Bilohirka și Blahodatne. Satul Lozovo din apropiere a fost eliberat cu câteva zile mai devreme.


UPDATE 12:20. Rusia își fortifică sistemele de apărare antiaeriană în zona de Sud.

Imagini cu sisteme de rachete Buk în zona Melitopol au apărut pe rețelele sociale:


UPDATE 11:50. Agențiile de presă ruse publică o reacție a unui personaj din administrația instalată de Rusia în Hersonul ocupat despre atacurile asupra podului Antonovskii de peste râul Nipru.

Tass și RIA Novosti îl citează pe adjunctul șefului administrației autoproclamate Kirill Stremousov care spune că „podul a fost atacat, dar nu a fost distrus - au fost provocate mai multe găuri.”

Partea rusă totuși spune că podul rămâne închis circulației. Stremousov a spus, de asemenea, că atacul ar putea avea un anumit impact asupra livrării de alimente și provizii populației civile din oraș, dar „nu va afecta în niciun fel rezultatul ostilităților”.


UPDATE 11:15. Canalul media Nexta difuzează niște înregistrări video neverificate care pretind să arate deteriorarea podului Antonovskii de peste râul Nipru, după ce acesta a fost lovit de mai multe ori de forțele ucrainene:


UPDATE 10:50. Jurnalistul Andrii Tsaplienko a publicat o presupusă fotografie a podului Antonovskii, după loviturile forțelor armate ale Ucrainei.UPDATE 10:25. Mihailo Podoliak, consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a comentat atacurile asupra podului cheie din Hersonul ocupat, glumind că a interceptat cu succes rachete ucrainene, dar avertizând ocupanții să părăsească orașul.

El a scris: Puteți numi podul Antonivskii un mijloc de apărare aeriană a Rusiei care interceptează toate rachetele ucrainene, dar nu puteți scăpa de realitate - ocupanții ar trebui să învețe să înoate peste râul Nipru. Sau ar trebui să părăsească Hersonul cât mai este posibil. Al treilea avertisment ar putea să nu fie”.


UPDATE 09:55. Ministerul britanic al Apărării afirmă în evaluarea sa de miercuri privind războiul din Ucraina că mercenarii Wagner au realizat progrese în Donbas și că unele forțe ucrainene s-ar fi retras din zonă.

Principalele concluzii ale ministerului Apărării de la Londra pe baza rapoartelor primite de la serviciul său de informații:

- Compania militară privată rusească Wagner a reușit probabil să efectueze progrese tactice în Donbas și în jurul centralei termice Vuhlehirska din apropierea satului Novoluhanske. Unele forțe ucrainene s-au retras probabil din zonă; N.r.: Rusia a anunțat miercuri dimineața că a capturat centrala de la Vuhlehirska însă informația nu a fost deocamdată confirmată independent sau de partea ucraineană.

- Mercenarii Wagner au început să facă recrutări inclusiv în Kârgâzstan și Uzbekistan pentru războiul din Ucraina.

- Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov efectuează în prezent vizite în Egipt, Etiopia, Uganda și Republica Congo. Rusia va încerca foarte probabil să exploateze aceste vizite pentru a da vina pe Occident pentru criza alimentarăinternațională și câștige sprijinul statelor africane care altfel au rămas neutre după invadarea Ucrainei de către Rusia; Încă din 2014 Rusia se angajează în relații preponderent cu Africa deoarece crede că îi va consolida identitatea de „Mare Putere” la care Rusia aspiră. Scopurile sale secundare sunt probabil obținerea unor concesii privind mărfurile și convingerea statelor africane să voteze în linie cu interesele Rusiei în forurile internaționale.


UPDATE 09:25. Compania ucraineană Naftogaz a devenit prima entitate guvernamentală ucraineană care se află în situații de nerambursare a creditelor de la începutul războiului.

Firma energetică de stat nu a reușit să efectueze plățile datorate obligațiunilor internaționale înainte de expirarea perioadei de grație, marți. Compania a declarat că nu a reușit să obțină sprijinul creditorilor pentru o propunere de înghețare a plăților pentru unele dintre obligațiunile sale timp de doi ani.

„Naftogaz nu a primit acordul cabinetului de miniștri al Ucrainei pentru a efectua plățile necesare”, a spus compania într-un comunicat de presă.


UPDATE 09:02. Traficul pe podul Antonovsky peste Nipru din regiunea Herson a fost blocat după o nouă lovitură a armatei ucrainene, a declarat Kiril Stremousov, reprezentant al administrației de ocupație. Acest pod are o mare importanță strategică.

Cu o seară înainte, autoritățile ocupante au susținut că podul nu a fost avariat - declarația lor a fost difuzată de TASS. Acum au recunoscut că structura are nevoie de reparații.

„Sunt lovituri pe pod, podul nu a fost distrus”, a declarat Stremousov pentru TASS.

Dimineață, partea ucraineană a comentat și lovitura de pe pod. „Lucrarea artileriei noastre este atât de scrupuloasă și de bijuterii, încât vizează mai degrabă demoralizarea trupelor inamice. Prin urmare, au fost lovituri pe podul Antonovsky”, a spus Natalia Gumeniuk, șefa serviciului de presă a comandamentului „Sud”.

Importanța strategică a obiectului se explică prin faptul că acesta este singurul pod care leagă Hersonul de celălalt mal al Niprului, ocupat tot de trupele rusești încă din februarie. În cazul distrugerii acesteia, aprovizionarea armatei și a proviziilor populației civile va fi întreruptă, ceea ce este extrem de important pe fondul declarațiilor despre viitoarea contraofensivă a forțelor armate ucrainene în regiunea Herson.

„Un nou atac asupra podului Antonovsky nu va afecta cursul ostilităților. Armata rusă creează puncte de trecere suplimentare”, susține Stremousov. „Istericii” că rezultatul războiului a fost decis pe acest pod este „o cacealma, „cei care au tras pe pod au făcut viața puțin mai dificilă pentru populația din regiunea Herson”, cu toate acestea, „acest lucru nu va afecta rezultatul a ostilităților”, citează RIA un reprezentant al administrației de ocupație.


UPDATE 08:37. Rusia a pierdut aproape 40.000 de soldați de la lansarea invaziei sale asupra Ucrainei pe 24 februarie, a declarat președintele Vladimir Zelenskiy.

„Timp de patru luni, statul rus nu a oferit cetățenilor săi nicio informație – chiar cenzurată – despre pierderile contingentului de ocupație. Tăcere totală. Nimic nu a fost publicat sau spus în numeroase interviuri și discursuri la nivel politic și militar. Cu toate acestea, acest număr este deja de aproape 40.000 - acesta este câți oameni uciși a pierdut armata rusă din 24 februarie. Și alte zeci de mii au fost rănite și mutilate”, a declarat liderul de la Kiev în tradiționalul său discurs de marți seara târziu.


UPDATE 08:03. Statul Major ucrainean, într-un raport din dimineața zilei de 27 iulie, în a 154-a zi a războiului, raportează că pe cel mai fierbinte sector al frontului unde se desfășoară lupte este în zona Bakhmut, Seversk, Slaviansk și Kramatorsk, sau s-a întâmplat în ultimele ore lângă Soledar - aceasta este la aproximativ zece km de Bakhmut la nord și lângă Semigorye și Kodema - aceasta este la 11-15 kilometri de Bakhmut la sud-est.

Bombardamentele și raidurile aeriene continuă pe sectoarele rămase ale frontului. În regiunea Herson, potrivit Statului Major General, „inamicul și-a concentrat eforturile pentru a împiedica înaintarea” trupelor ucrainene și, de asemenea, a efectuat un atac fără succes în zona Belogorka din stânga, malul estic al râului Inguleț în nord.


UPDATE 07:35. Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) într-o altă analiză rezumată notează, printre altele, că rușii în ultimele două zile ar fi putut avansa puțin în zona de la nord-est de Bakhmut. Analiștii ISW se referă la un videoclip geolocalizat filmat de un soldat rus care se plimbă liber, fără a se ascunde, de-a lungul autostrăzii Bakhmut-Lisiceansk din satul Berestovoye.

Luptele pentru acest sat au durat câteva săptămâni, dar acum, conform informațiilor din diverse surse, acesta este de ceva vreme în mâinile rușilor.

„Videoclipul arată că artileria rusă aproape că a nivelat Berestovoe și stă goală, sugerând că unitățile ucrainene s-au retras din zonă într-o manieră organizată. Forțele ruse se vor muta probabil din această poziție de-a lungul autostrăzii T1302 către Soledar și vor încerca să asalteze Bakhmut, din direcția Berestovoe-Soledar”, scrie ISW.

Pe celelalte sectoare ale frontului, ISW, care își întocmește rapoartele pe o varietate de surse deschise, nu vede progrese semnificative. Institutul vorbește și despre pregătirea rușilor și a clienților lor locali pentru „referendumuri” și anexarea teritoriilor ucrainene confiscate, dar o face în principal pe baza rapoartelor Serviciului de Securitate ucrainean.


UPDATE 07:20. Comandamentul operațional „Sud” al armatei ucrainene scrie despre un mic avans în regiunea Herson: susține că unitățile sale sunt înrădăcinate pe malul stâng al râului Inguleț.

„Aeronava noastră a dat lovituri inamicului [...] au fost lovite fortărețele inamicului din zona Andreevka, Belogorka și Blagodatny. Astfel, Andreevka a fost eliberată și în cele din urmă curățată de trupele de ocupație ruse. Ca și Lozovoe, unde trupele noastre cu câteva zile mai devreme și-au asigurat în siguranță pozițiile”, se arată în raportul Comandamentului operațional „Sud”, publicat în noaptea spre miercuri.

Toate cele patru sate menționate sunt situate pe râul Inguleț, pe malul său stâng, în nord-estul regiunii Herson, la 70-75 km de Herson.


UPDATE 07:00. Şeful adjunct al administraţiei de ocupaţie rusă a regiunii Herson, Kirill Stremousov, a confirmat că podul strategic Antonovski peste Nipru a fost din nou bombardat.

„Podul a fost de fapt bombardat, dar asta nu înseamnă că ar trebui să ne fie cumva frică de cineva acolo, să fugim undeva”, a spus Stremousov într-un videoclip de pe canalul său Telegram, certându-se cu adversari imaginari ucraineni.

Marți seara și noaptea, pe rețele au apărut mai multe videoclipuri cu explozii care se succed pe podul Antonovsky. Armata ucraineană îl bombardează cu rachete americane de înaltă precizie din instalațiile HIMARS din 19 iulie.

Puterea focosului acestor rachete nu este suficientă pentru a doborî un pod mare, dar este suficientă pentru a-l deteriora grav. Același Kirill Stremousov a anunțat marți că circulația transportului de marfă pe pod a fost „limitată”.

Acest pod, între timp, este una dintre cele trei treceri peste largul Nipru și are o importanță strategică pentru alimentarea grupului rus din Herson și partea de vest a regiunii Herson.


REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie și 26 iulie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media