Autoritățile de la Chișinău, demers către „Gazprom” pentru a afla poziția concernului rus cu privire la livrarea gazelor naturale. Spînu: R. Moldova este pregătită pentru trei scenarii

2 august 2022, 16:20 Economie 126
Gazprom.  Sursa: noi.md

Republica Moldova a transmis un demers către „Gazprom” pentru a afla poziția concernului rus cu privire la livrarea de gaze naturale către țara noastră, Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, menționând că autoritățile de la Chișinău sunt pregătite pentru trei scenarii posibile.

„Vom analiza riscurile în cazul unor limitări sau sistări a livrărilor de gaze de către „Gazprom”. Sunt analizate trei scenarii cu probabilități de limitare a furnizării gazelor naturale: în proporție de 35%, așa cum a fost în octombrie anul trecut, în proporție de 50% și în proporție de 100%, adică sistarea integrală a contractului dintre „Gazprom” și „Moldovagaz”. Indiferent de decizia „Gazprom” vom întreprinde acțiuni pentru a reduce consumul de gaz în perioada rece a anului cu minim 15%”, a declarat Andtrei Spînu.

Ministrul MIDR susține că autoritățile au transmis un dermers către „Gazprom” pentru a afla care este poziția monopolistului rus cu privire la livrarea gazelor naturale către țara noastră.

„Noi analizăm toate trei scenarii cu aceeași seriozitate și în aceeași măsuri, inclusiv în Hotărârea de Guvern pe care o vom face publică vor fi menționate aceste scenarii. Din păcate, nu avem un răspuns de la „Gazprom”. Cunosc că „Moldovagaz” este în discuții cu „Gazprom”. Noi am făcut un demers prin care am solicitat de nenumărate ori să ne fie spusă care este poziția. Sper că totuși pe parcursul lunii august să avem această discuție și această claritate”, a concluzionat Spînu.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media