ULTIMA ORĂ! Gheorghe Cavcaliuc – citat la PCCOCS în dosarele Petic și Verbițchi

29 octombrie 2021, 11:55 Justiție 179
Gheorghe Cavcalic.  Sursa: Partidul PACE
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) continuă investigațiile în dosarele de investigare a cauzelor penale fabricate în privința lui Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi, iar în acest scop a fost citat liderul PACE Gheorghe Cavcaliuc pentru data de 5 noiembrie 2021, pentru a fi audiat în calitate de învinuit.

Dosarele vizate țin de înscenarea unui viol și înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina – cauze penale fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliției.

În ambele cauze figurează mai mulți bănuiți și învinuiți, dintre care sunt și persoane plasate în arest preventiv.

„Așa cum ambele dosare de investigare a acestor cauze penale prezintă un interes social sporit, PCCOCS va continua să informeze publicul despre avansarea investigațiilor, în măsura în care desfășurarea acestora și drepturile figuranților nu ar fi afectate”, punctează organul de urmărire penală într-un comunicat de presă.

Vedeți aici - Cum era instruită „victima violului” lui Gheorghe Petic: „Acesta i-l pui în coniac, acesta i-l pui în injecție”

Gheorghe Cavcaliuc, fugit din Republica Moldova, este căutat de procurorii pentru a fi tras la răspundere în dosarul „Verde de briliant”.

Jurnaliștii de la RISE Moldova au dezvăluit faptul că fostul șef al Inspectoratului General de Poliție și-a deschis la 11 septembrie o firmă, cu sediul la Londra, în aceeași zi în care Biroul Interpol din Moldova a anunțat despre faptul că a cerut Biroului din Lyon ca acesta să fie dat în căutare internațională.

Ulterior, Cavcaliuc a mulțumit presei „pentru publicitate”. El a promis că „va crea mai multe locuri de muncă în compania sa și ca prioritate, va angaja compatrioți din diasporă care sunt fără serviciu”.

Gheorghe Cavcaliuc a părăsit teritoriul Republicii Moldova chiar în ziua alegerilor și s-a afișat în Italia, de unde a anunțat că că s-ar afla în drum spre casă.. Mai apoi, acesta a fost filmat plimbându-se pe o stradă din Londra.


Fostul șef al Poliției a confirmat ulterior că se află în Marea Britanie, declarând că a revenit la fostul loc de muncă, la o companie internațională. Tot atunci, acesta a spus că este gata să revină în Republica Moldova doar în fața unui procuror nepărtinitor.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media