Ministra Sănătății: Am putea trece de 10 000 de cazuri de COVID-19 pe zi pe parcursul săptămânii viitoare

20 ianuarie 2022, 18:54 Sănătate 79
Ala Nemerenco.  Sursa: Captură ecran/Privesc.eu

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține că pe parcursul săptămânii viitoare Republica Moldova ar putea trece de 10 000 de cazuri de COVID-19 pe zi. Declarația a fost făcută joi, 20 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, Nemerenco a menționat că înainte de începerea conferinței de presă, a fost informată de Agenția Națională în Sănătate Publică la acea oră că astăzi în Republica Moldova au fost înregistrate peste 4000 de cazuri pozitive de COVID-19.

„Am putea trece de 10 000 de cazuri pe zi pe parcursul săptămânii viitoare. Înainte să ajung la conferință, am fost informată de Agenția Națională în Sănătate Publică la acea oră că avem 4000 de cazuri pozitive. Estonia, care este o țară mai mică ca R. Moldova a înregistrat într-o singură zi 14 000 de cazuri pozitive. Totul depinde dacă vom fi capabili să înțelegem mesajul că trebuie să ne protejăm fiecare pentru a trece reușit și fără a pierde pe cineva drag”, a menționat ministra Sănătății.


Republica Moldova se confruntă un nou val pandemic cauzat de varianta Omicron al COVID-19. Miercuri, 19 ianuarie, la nivel național au fost confirmate 3255 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Bilanțul cazurilor în țara noastră a ajuns la 396 678.

Președinta Maia Sandu a adresat în această seară un mesaj cetățenilor Republicii Moldova în contextul crizei pandemice și al crizei gazelor. Șefa statului i-a îndemnat pe concetățeni să fie solidari pentru a trece cu bine de aceste crize, să manifeste grijă față de cei nevoiași, față de copii și oamenii în vârstă, să aibă grijă unii față de alții. Președinta le-a transmis, de asemenea, să nu se lase manipulați.

Astăzi au fost anunțate noi măsuri epidemiologice aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), în contextul creșterii numărului cazurilor zilnice de noul coronavirus din cauza noii tulpini Omicron.

Astfel, la intrarea în orice spațiu închis, inclusiv pe teritoriul gărilor auto, dar și Aeropoertul Internațional Chișinău, excepție fiind servicii esențiale - magazinele alimentare, farmacii, unități medicale și de vaccinare, bănci, furnizori de servicii poștale și de curierat, etc, cetățenii vor fi obligați să prezinte certificatul COVID-19.

Totodată, se interzice organizarea evenimentelor private precum nunțile, botezurile, mesele de pomenire și alte întruniri festive, începând cu data de 22 ianuarie.

Mai mult, începând cu data de 24 ianuarie, instituțiile de învățământ general, profesional tehnic și superior vor activa doar în regim online.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media