Un nou record la nivel global. SUA a raportat 1,35 milioane de cazuri de COVID-19 într-o singură zi

11 ianuarie 2022, 09:28 SUA 72
Coronavirus.  Sursa: www.abi.org.uk

Statele Unite ale Americii au raportat luni 1,35 de milioane de noi infectări cu coronavirus, cel mai mare bilanț zilnic înregistrat de vreo țară în pandemie, în condițiile în care răspândirea variantei Omicron nu dă semne de încetinire, scrie Reuters.

Recordul anterior, de 1,03 milioane de cazuri, a fost înregistrat pe 3 ianuarie. În fiecare zi de luni este înregistrat un număr mare de cazuri din cauza faptului că multe state nu raportează în weekend.

Media pe șapte zile a cazurilor noi s-a triplat în două săptămâni, ajungând la peste 700.000 de noi infecții pe zi.

Recordul de noi cazuri a venit în aceeași zi în care în SUA numărul pacienților spitalizați COVID a atins, de asemenea, un record istoric, după ce s-a dublat în ultimele trei săptămâni, potrivit unei numărători scrie Digi24, potrivit Reuters. Este vorba de peste 136.604 persoane spitalizate cu COVID-19, peste recordul de 132.051 din ianuarie anul trecut.

Numărul deceselor este în medie de 1.700 pe zi, în creștere față de cele aproximativ 1.400 raportate zilnic în perioada anterioară, dar cifrele sunt similare cu cele înregistrate la începutul acestei ierni.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media