Statistica CNAMUP: Peste 15.000 de solicitări la ambulanță, inclusiv la 3.551 de copii. Alte 12 persoane, diagnosticate cu hipotermie de gradul I-II

6 decembrie 2022, 09:15 Sănătate 257
Chisinau Ambulanta.  Sursa: Replica Media

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (IMSP CNAMUP) comunică că în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 15.342 de cetățeni, inclusiv la 3.551 de copii. După efectuarea examenului medical primar și acordarea asistenței medicale urgente 5.957 de pacienți, dintre care 1.743 de copii au fost transportați la spital.

În perioada de referință din numărul total de intervenții, cel mai frecvent a fost chemată ambulanța pentru 3.519 de pacienți cu maladii respiratorii, 3.332 de persoane cu urgențe cardiovasculare, 2.021 de oameni cu patologii neurologice și pentru 1.086 de persoane cu diverse traumatisme.

Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a mai fost solicitat la 79 de persoane, inclusiv la 11 copii, care s-au ales cu traumatisme de diferite grade, după accidentele rutiere produse pe traseele țării. Ulterior, 67 de pacienți au avut nevoie de transportare asistată la spital pentru investigații și tratament în condiții de staționar.

Alte 12 persoane, cu vârstele cuprinse între 34 și 70 de ani, au fost diagnosticate cu hipotermie de gradul I-II. Cazurile de hipotermie au fost înregistrate în municipiul Chișinău și în raioanele Anenii Noi, Bălți, Cahul, Căușeni, Dubăsari, Orhei, Strășeni și Vulcănești. După acordarea asistenței medicală urgente la etapa de prespital, pacienții au fost transportați la instituțiile medicale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media