VIDEO/ Vladimir Zelenskiy, la Premiile Grammy 2022: Rusia a adus cu ea tăcerea morții. Umpleți-o cu muzica voastră pentru a spune povestea noastră

4 aprilie 2022, 11:43 Ucraina 134
Vladimir Zelenskiy la Premiile Grammy 2022.  Sursa: Mario Anzuoni/REUTERS

Preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a intervenit aseară, 3 aprilie, printr-o înregistrare video la cea de-a 64-a gală a premiilor Grammy, cu un mesaj înregistrat în care a cerut artiştilor prezenţi să nu tacă în faţa invaziei ruse.

„Războiul. Ce poate fi mai opus muzicii? Liniștea orașelor în ruine și a oamenilor uciși. Copiii noștri desenează lansări de rachete și nu stele căzătoare. Aproape 400 de copii au fost răniți și 153 au decedat de la începutul războiului. Și noi niciodată nu-i vom mai vedea desenând. Părinții noștri sunt bucuroși că s-au trezit dimineața. În adăposturi anti bombă, dar vii. Cei dragi nu știu dacă vom fi din nou împreună. Războiul nu ne lasă să alegem cine va supraviețui și cine va rămâne în veșnică tăcere.

Muzicienii noştri nu se îmbracă de gală, au fost nevoiţi să iasă să lupte pentru a apăra libertatea de a putea iubi, a trăi şi a face ca muzica să fie ascultată. Pe pământul nostru ne luptăm cu Rusia, care a adus cu ea o tăcere oribilă cu bombele ei. Cu tăcerea morții. Umpleți tăcerea cu muzica voastră. Umpleți-o astăzi. Pentru a ne spune povestea noastră.

Spuneţi adevărul prin versurile voastre, pe reţele de socializare sau pe posturi de televiziune. Susțineți-ne în oricare mod puteți. Oricare - dar nu cu tăcerea. Și apoi pacea va veni în toate orașele noastre distruse de război: Cernihiv, Harkiv, Volnovaha, Mariupol și altele. ele sunt legende deja. Dar eu am un vis - să le văd pe ele trăind. Și libere. Libere ca și voi de pe scena Grammy”, a spus Zelenskiy.

Intervenţia sa a fost urmată de un recital al artistului John Legend, care a interpretat la pian balada „Free” (Libre), alături de Lyuba Yakimchuk, o poetă ucraineană din regiunea Donbas care a reuşit să fugă din ţară în urmă cu câteva zile, scrie Agerpres.

Scena premiilor Grammy s-a luminat în albastru şi galben, culorile steagului ucrainean, în timp ce pe ecrane au fost proiectate imagini ale războiului.

Organizatorii premiilor Grammy au pus la dispoziţie, în colaborare cu organizaţia Global Citizen, un număr de contact pentru ca spectatorii să-i poată ajuta pe cei afectaţi de război.

Cea de-a 64-a ediţie a premiilor Grammy a ajuns la final fiind dominată în principal de grupul Silk Sonic, care a câştigat trofeul la categoria cântecul anului şi înregistrarea anului; Olivia Rodrigo, căreia i-a fost înmânat gramofonul de aur pentru cel mai bun artist debutant şi Jon Batiste, recompensat pentru cel mai bun album al anului, cu „We Are”, potrivit site-ului oficial al Grammy.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media