Angajații Paramentului R. Moldova vor dona salariul pentru o zi de muncă în sprijinul refugiaților din Ucraina

28 februarie 2022, 16:24 Societate 136
Parlamentul Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Angajații Paramentului Republicii Moldova vor dona salariul pentru o zi de muncă în sprijinul refugiaților din Ucraina.

Potrivit comunicatului emis de Parlament, mijloacele vor fi transferate pe contul special deschis de Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și vor fi destinate furnizării asistenței umanitare cetățenilor Ucrainei, afectați de război.

Concomitent, mai mulți angajați ai Parlamentului s-au mobilizat, în calitate de voluntari, pentru a acorda ajutorul necesar persoanelor refugiate la intrare în țară și cazare.

De asemenea, Parlamentul a organizat colectarea lucrurilor de prima necesitate pentru persoanele care se refugiază din țara vecină. Colectarea bunurilor a fost sistată astăzi, iar lotul cu plăpumi, produse igienice, inclusiv scutece pentru copii, produse alimentare cu termen mare de păstrare, apă, cărți și jucării a plecat la Centrul de triere și plasament de urgență al refugiaților amplasat la „Moldexpo”.

Tot astăzi, colaboratorii Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au anunțat că donează costul unei zile de muncă refugiaților din Ucraina în semn de solidaritate și susținere față de poporul ucrainean, care trece prin momente dificile și are nevoie de suport.

AICI puteți consulta lista paginilor cu voluntari care oferă cazare, mese și transport pentru refugiații din Ucraina.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media