FOTO/ Concert de amploare la Moscova, dedicat aniversării anexării Crimeei: Pe scenă, veteranii estradei rusești cântă melodii cu tentă militară. Putin a ieșit cu un discurs, însă transmisiunea a fost întreruptă

18 martie 2022, 15:21 Rusia 1637
Concert de amploare la Moscova.  Sursa: captură video

În timp ce Rusia duce a 23-a de zi de război în Ucraina, pe stadionul Lujniki de la Moscova s-a desfășurat un concert de amploare cu prilejul aniversării de 8 ani de la anexarea Crimeii. Pe scenă au evoluat artiști pro-Kremlin, precum Grigorii Leps, Polina Gagarina, Nikolay Baskov, Oleg Gazmanov, Timati, Nikolay Rastorguev și trupa Liubă, Vladimir Mașcov, cu melodii cu tentă militară.

Poliția rusă spune că la acest miting-concert au participat 203 mii de oameni, peste 95 mii la stadion, iar alte 100 de mii în afara lui.

Mulțimea, care în mare parte sunt tineri, au fluturat steagul Federației Ruse, au fredonat cântecele veteranilor estradei rusești și au scandat „Rusia”.Pe decorațiunile scenei a fost înscripționat „Zа мир без нацизма” (tradus - pentru o lume fără nazism”, „Zа россию” (tradus - pentru Rusia) și „Zа прзидента” (tradus - pentru președinte) - în toate cazurile litera „З” rusească fiind înlocuită cu cea latină „Z” care a devenit o emblemă a invaziei rusești în Ucraina.


Pe scenă a urcat și liderul de la Kremlin Vladimir Putin care a ținut în discurs în fața mulțimii, vorbind despre războiul din Ucraina, însă în continuare numind drept „operațiune militară specială”. Din imagini, se pare că Vladimir Putin a purtat sub haină o vestă anti-glonț.


„Obligatoriu vom realiza planul stabilit”, a spus Putin.

Totuși, un moment ciudat a avut loc. Transmisiunea cu discursul lui Putin a fost întreruptă, live-ul fiind suprapus cu alte imagini - evoluția artiștilor ruși, iar peste câteva minute, într-un final, programul s-a închis.

UPDATE 16:20. Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitrii Peskov, a declarat că întreruperea discursului a avut loc din cauza unei probleme de server, fără a oferi alte detalii.

.

De cealaltă parte, publicația Kommersant scrie că Putin și-a dus până la capăt discursul, iar concertul a luat sfârșit.

Vedeți mai jos momentul în care discursul lui Putin este întrerupt:


Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media