OVA Odesa: A devenit mai activă mobilizarea de trupe în regiunea transnistreană. Reacția Chișinăului

2 aprilie 2022, 13:52 Politică 223
Tiraspol, stânga Nistrului, transnistria.  Sursa: Replica Media

Reprezentantul sediului operațional al Administrației Militare Regionale Odesa, Serghei Bratchuk, a declarat că în regiunea transnistreană, învecinată cu regiunea Odesa, a devenit mai activă armata locală și trupele rusești aflate acolo. De cealaltă parte, Chișinăul a infirmat această informație.

„Pe teritoriul Transnistriei, au început să manifeste activitate unitățile rusești și așa-zisa armată a PMR pentru a demonstra unele acțiuni pentru partea ucraineană. Toate aceste riscuri sunt cunoscute de comandamentul operațional și de Forțele Armate ale Ucrainei, și vor fi luate în considerare în activitatea și îndeplinirea sarcinilor de către regiunea de apărare Odesa”, a spus Bratchuk într-un video pe Telegram.


În reacție, Biroul Politici de Reintegrare a infirmat aceste declarații.

Instituțiile statului monitorizează îndeaproape situația de securitate din regiune. În context, ținem să informăm că nu există informații care să confirme mobilizarea de trupe în regiunea transnistreană.

Autoritățile competente ale Republicii Moldova vor continua schimbul de informații cu partenerii țării noastre în vederea asigurării stabilității și securității cetățenilor”, se arată într-un comunicat emis de BPR.


Amintim că, anterior consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Alexei Arestovici, s-a arătat complet sceptic privind un eventual scenariu ca trupele ruse din stânga Nistrului să se alăture războiului din Ucraina. Potrivit lui Arestovici, așa-zisa armată a regiunii transnistrene nu are suficientă pregătire și nu va sprijini forțele lui Putin în înaintarea invaziei din țara vecină.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media