România a închis spațiul aerian pentru toate avioanele rusești

26 februarie 2022, 15:59 România 134
Aeroflot.  Sursa: simple flying

Autoritățile de la București au decis astăzi, 26 februarie, să suspende dreptul de survol deasupra teritoriului său, precum şi dreptul de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la București, Dan Cărbunaru. Astfel, spațiul aerian al țării vecine a fost închis pentru toate avioanele rusești, începând cu ora 15:00.

„În contextul conflictului din Ucraina, Guvernul României a decis suspendarea ,,Acordului între Guvernul RS România și Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la București la 22.12.1976”. În consecință, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spațiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din țară, pentru aeronavele operatorilor înregistrați in Federația Rusă. Excepție de la această măsură fac zborurile umanitare și cele de urgență”, transmite Autoritatea Aeronautică Civilă Română, citează Digi24.ro.

Totodată, Dan Cărbunaru a anunţat că România urmează să demareze procedurile de retragere din Banca Internaţională de Investiţii.

Polonia, Republica Cehă şi Bulgaria au anunţat vineri, 25 febriarie, închiderea spaţiului lor aerian companiilor aeriene ruseşti, începând cu miezul nopții în urma agresiunii Ucrainei de către Moscova.

Amintim că Republica Moldova a închis spațiul aerian pentru toate avioanele încă din prima zi de invazie rusă, la recomandarea Consiliului Suprem de Securitate. Cerul a fost închis pentru avioane, iar azburourile au început a fi direcționate la aeroporturile din apropiere începând cu joi, ora 12:00.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media