Punctele de trecere a frontierei de stat între Polonia și Belarus, blocate de protestatari. Sute de unități de transport au făcut coadă la vamă depășind lungimea de 70 km

22 martie 2022, 20:25 Politică 683
Polonia/Belarus.  Sursa: Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova

Punctele de trecere a frontierei de stat între Polonia și Belarus au fost blocate de protestatari. În acest sens, Agenția Națională Transport Auto (ANTA) atenționează operatorii de transport să evite efectuarea transportului rutier internațional în tranzit prin teritoriul Poloniei a mărfurilor cu destinația finală Federația Rusă și Belarus, până la ameliorarea situației.

Motivul pentru care a fost luată decizia este că organizațiile societății civile ucrainene și poloneze s-au mobilizat la toate punctele de frontieră între statele menționate, formând pichete și blocând traversarea unităților de transport antrenate în efectuarea transportului rutier de mărfuri cu destinația finală Federația Rusă și Republica Belarus, indiferent de țara de înmatriculare a camioanelor.

În acest sens, autoritățile de la Chișinău informează că la demersurile repetate ale Ambasadei Republicii Moldova la Varșovia în vederea deblocării trecerii unităților de transport moldovenești cu destinația finală Federația Rusă și Belarus, autoritățile competente poloneze au afirmat că nu pot întreprinde nici un fel de acțiuni pentru a facilita traversarea frontierei de către camioanele din Republica Moldova, în condițiile blocării accesului la puncte de control de către protestatari.

Totodată, menționăm că în prezent sunt blocate toate unitățile de transport aflate la frontiera polono-belarusă, cozile formate la punctul de trecere a frontierei de stat polone Kukuryki (Koroszczyn) depășind lungimea de 70 km.

De asemenea, autoritățile informează despre poziția prim-ministrului Republicii Polone, dlui Mateusz Morawiecki, privind dezideratul aplicării unor sancțiuni adiționale pentru Federația Rusă ca răspuns la situația de urgență pe teritoriul Ucrainei, în special impunerea interdicției totale de efectuare a activităților comerciale cu Federația Rusă.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media