Parlamentul găzduiește o expoziție caritabilă de picturi, realizate de copii din țara noastră și refugiați din Ucraina

2 noiembrie 2022, 09:36 Arte 130
Expotizitie, Parlament.  Sursa: Parlament.md
Parlamentul găzduiește o expoziție caritabilă de picturi, realizate de copii din țara noastră și refugiați din Ucraina. Picturile sunt scoase la licitație, iar banii acumulați vor fi redirecționați pentru gestionarea necesităților refugiaților, care se află în Republica Moldova.

Lucrările au fost realizate în cadrul unui atelier de pictură, la care au participat 26 de copii, fiind îndrumați de artistele plastice Elvira Cemortan-Voloșin, Aliona Lavrinenco și Viorica Gribincea. Pictate în culorile păcii, optimismului și speranței în bine, lucrările inedite ale copiilor au tras atenția deputaților și vor colora atmosfera din birourile lor.

Expoziția cu genericul „Arta în susținerea păcii” va fi deschisă pe parcursul săptămânii curente. Deputații și oaspeții care vin la Parlament vor putea să selecteze pictura care le place cel mai mult și să o ia, după ce lasă banii pentru ea în cutia de donație.

După lansarea licitației, copiii participanți la eveniment au făcut o excursie în Parlament, fiind ghidați de deputata Marina Morozova.

Atelierul de pictură a avut loc în cadrul proiectului „Construirea păcii prin reziliența femeilor, organizațiilor și a comunităților”, implementat de Centrul de Drept al Femeilor în parteneriat cu Coaliția Națională „Viața fără Violență”, cu susținerea UN Women și finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media