Luptătoarele Anastasia Nichita, Irina Rîngaci și Mariana Draguțan vor fi premiate financiar de Guvern. Ministrul Topală: „Felicităm sportivele și antrenorii pentru aceste rezultate remarcabile și le mulțumim pentru munca depusă!”

16 septembrie 2022, 19:49 Sport 158
Guvernul RM.  Sursa: Replica Media

Luptătoarele Anastasia Nichita, care a cucerit medalia de aur, Irina Rîngaci, care a câștigat medalia de bronz, iar Mariana Draguțan, care a obținut locul cinci la Campionatul Mondial de Lupte de la Belgrad, vor fi premiate de Guvernul Republicii Moldova, anunță ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală.

„Pentru aceste performanțe Anastasia Nichita va primi un premiu de 225 de mii de lei, Irina Rîngaci un premiu de 90 de mii de lei și Mariana Draguțan va fi premiată cu 40 de mii de lei, din partea Guvernului”, a declarat ministrul Topală.

De asemenea, pentru astfel de performanțe Guvernul oferă sportivilor burse lunare în valoare de 20 de mii de lei pentru locul I, 12 mii de lei pentru locul III și 10 mii de lei pentru locul V.

„Felicităm sportivele și antrenorii pentru aceste rezultate remarcabile și le mulțumim pentru munca depusă!”, a mai adăugat membrul cabinetului de miniștri.

Luptătoarea Anastasia Nichita a devenit campioană mondială joi, 15 septembrie, iar Irina Rîngaci a luat bronzul în finala Campionatului Mondial Seniori de la Belgrad.

Anastasia Nichita este o luptătoare din Republica Moldova în stil lupte libere. A câștigat medalia de aur la proba feminină 59 kg la Campionatul European de Lupte din 2020, desfășurat la Roma. În același an, a luat aurul la aceeași probă la 2020 Individual Wrestling World Cup, competiție organizată în locul Campionatului Mondial.

A fost desemnată cea mai bună sportivă a anului din Republica Moldova în anii 2019 și 2020.

În 2021, Anastasia Nichita a concurat pentru prima dată la Jocurile Olimpice. În acest an, Anastasia Nichita (59 kg) a devenit campioană europeană. În finala de la Budapesta, eleva lui Tudor Cîrlan a dispus cu 4-1 de poloneza Jowita Maria Wrzesien.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media