Indonezia/ Bilanţul deceselor în urma cutremurului produs în oraşul Cianjur a crescut la 252

22 noiembrie 2022, 14:22 Externe 60
Cutremur Indonezia.  Sursa: BASARNAS/AP

Bilanțul victimelor seismului care a lovit orașul indonezian Cianjur de pe insula indoneziană Java a crescut la 252 de morți, scrie The Guardian.

Salvatorii indonezieni încă lucrează pentru a ajunge la oamenii care sunt prinși în moloz la o zi după ce orașul indonezian Cianjur a fost lovit de un seism cu magnitudinea 5,4 pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 km, declanșând alunecări de teren și distrugând clădiri, inclusiv mii de case.

Numărul persoanelor ucise este deocamdată neclar. Într-o postare pe Instagram de marți, guvernul local a declarat că 252 de oameni au fost confirmați morți, 31 sunt dispăruți, 377 sunt răniți, în timp ce numărul persoanelor strămutate a ajuns la 7.060.

Ridwan Kamil, guvernatorul Java de Vest, a spus că majoritatea morților erau copii, mulți dintre ei studenți care urmau lecții suplimentare.

Datele provizorii publicate de autorități spun că aproximativ 51 de școli de învățământ au fost afectate, inclusiv 30 de școli primare, 12 licee, un liceu, cinci școli profesionale și o școală specială.

Țara cu peste 270 de milioane de locuitori este lovită frecvent de cutremure, erupții vulcanice și tsunami din cauza poziționării sale pe „cercul de foc” - un arc de vulcani și linii de falie în bazinul Pacificului.

În februarie, un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a ucis cel puțin 25 de persoane și a rănit peste 460 în provincia Sumatra de Vest. În ianuarie 2021, un cutremur cu magnitudinea 6,2 a ucis peste 100 de persoane și a rănit aproape 6.500 în provincia Sulawesi de Vest.

Un cutremur puternic și un tsunami din Oceanul Indian în 2004 au ucis aproape 230.000 de oameni în mai multe de țări, majoritatea în Indonezia.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media