Indonezia/ Cel puțin 46 de persoane au fost ucise și 700 au fost rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,4 pe scara Richter

21 noiembrie 2022, 13:42 Externe 56
Cutremur Indonezia.  Sursa: BASARNAS/AP

Cel puțin 46 de persoane au fost ucise și 700 au fost rănite în urma unui cutremur care a zguduit luni principala insulă indoneziană, Java. US Geological Survey a declarat că seismul cu magnitudinea 5,4 pe scara Richter a avut loc în regiunea Cianjur din provincia Java de Vest, la o adâncime de 10 km (6,2 mile), scrie The Guardian.

„La Spitalul Regional Cianjur sunt 46 de morți și în jur de 700 de răniți. Mulți au fost răniți pentru că au fost loviți de clădiri prăbușite”, a spus șeful agenției naționale de atenuare a dezastrelor.

În jurul Cianjur au fost semnalate mai multe alunecări de teren. Zeci de clădiri au fost avariate, inclusiv un internat islamic, un spital și alte facilități publice, a spus agenția.

Agenția indoneziană de geofizică estimase anterior că magnitudinea a fost de 5,6. Acesta s-a produs la aproximativ 100 de kilometri sud de Jakarta.

„Cutremurul s-a simțit atât de puternic. Eu și colegii mei am decis să ieșim din biroul nostru de la etajul al nouălea folosind scările de urgență", a spus Vidi Primadhania, un angajat din Jakarta de Sud.

Țara cu peste 270 de milioane de locuitori este lovită frecvent de cutremure, erupții vulcanice și tsunami din cauza poziționării sale pe „cercul de foc” - un arc de vulcani și linii de falie în bazinul Pacificului.

În februarie, un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a ucis cel puțin 25 de persoane și a rănit peste 460 în provincia Sumatra de Vest. În ianuarie 2021, un cutremur cu magnitudinea 6,2 a ucis peste 100 de persoane și a rănit aproape 6.500 în provincia Sulawesi de Vest.

Un cutremur puternic și un tsunami din Oceanul Indian în 2004 au ucis aproape 230.000 de oameni în mai multe de țări, majoritatea în Indonezia.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media