Comunistul Vladimir Voronin: Unirea Republicii Moldova cu România nu depinde de forțele pro-unire de la Chișinău sau București

10 iunie 2022, 15:51 Politică 9413
Vladimir Voronin.  Sursa: Replica Media

Unirea dintre Republica Moldova și România nu depinde de forțele pro-unire de la Chișinău și București, opinează liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin. Bătrânul comunist declară că „demult ar fi avut loc unirea” dacă acest lucru depindea de pro românii din legislativul nostru și cel de peste Prut.

„Sunt forțe care ne atrag într-o altă direcție. Nu știu unde va duce asta. (...) Nu depinde 100% de România, dacă depindea de români și de exponenții care reprezintă interesele României din majoritate parlamentară de acum - așa-numita unirea avea loc demult. Dar, din fericire, nu depinde de ei. Pentru că sunt Acordurile de la Helsinki din 1975 privind inviolabilitatea frontierelor în Europa. Asta (n.red. unirea) nu poate avea loc”, a spus liderul comuniștilor în emisiunea „Important” de la postul TVC 21.

În aceeași emisiune, fostul președinte a declarat că România, în 2006, atunci când a aderat la Uniunea Europeană, nu au fost de acord să semneze cu Republica Moldova un acord de integritate teritorială.

„Noi am înaintat o notă de protest împotriva declarației președintelui Camerei Deputaților a Parlamentului României care au pus sub semnul întrebării neutralitatea, suveranitatea și independența Republicii Moldova. Ei, românii, atunci când au fost acceptați în UE au refuzat să semneze un acord cu noi de integritate teritorială, deși aceasta este o condiție obligatorie pentru o țară care aderă la UE, pentru a-și trasa granițele în limitele statului”, a declarat Vladimir Voronin, adăugând că „România nu ne vede pe noi ca o țară independentă și suverană.”

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media