România oferă ajutor R. Moldova după atacul cu rachete din Odesa. Aurescu: În măsura în care putem să ajutăm, o vom face

1 iulie 2022, 21:27 România 266
Atac la Odesa.  Sursa: Serviciul de Urgență al Ucrainei

Ministrul român de Externe Bogdan Aurescu a declarat vineri că România este dispusă să ajute victimele atacului cu rachetă de vineri dimineață din regiunea Odesa și că autoritățile române sunt în legătură cu cele ale Republicii Moldova, care administrează centrul de reabilitare pentru copii de la Sergheevca, scrie Agerpres, citează Digi24.

Bogdan Aurescu a declarat că atacul de vineri asupra unor obiective civile din regiunea Odesa reconfirmă că este vorba despre un război nu doar ilegal, ci şi imoral şi care trebuie să ia sfârşit cât mai repede.

El a spus că autorităţile din România sunt în contact permanent cu cele de la Chişinău, iar în măsura în care pot să ajute în legătură cu victimele acestui atac, o vor face.

„Noi am condamnat foarte ferm acest atac care a avut loc în această dimineaţă, aşa cum am condamnat toate celelalte atacuri care au fost îndreptate de către Federaţia Rusă împotriva civililor din Ucraina. Este încă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional umanitar, încă o încălcare flagrantă a regulilor care reglementează ducerea războiului, desfăşurarea ostilităţilor. Pentru că dreptul internaţional umanitar interzice ca civilii să fie ţinte ale atacurilor militare, interzice ca obiectivele civile să fie implicate în ostilităţi. Şi din acest punct de vedere, această nefericită situaţie creată de încă un atac împotriva civililor nu face decât să reconfirme faptul că vorbim despre un război care nu este doar ilegal, dar este şi imoral şi care trebuie să ia sfârşit cât mai repede. Vom lua legătura şi suntem în contact permanent cu colegii noştri de la Chişinău, în măsura în care putem să ajutăm în legătură cu victimele acestui atac o vom face”, a declarat Bogdan Aurescu vineri la o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Amintim că ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că atacul cu rachete care a avut loc noaptea trecută în satul Sergheevca din Odesa a afectat clădirea unui sanatoriu pentru copii deținut de ministerul Sănătății de la Chișinău. Ministra a mai anunțat că cinci colaboratori ai centrului de reabilitare moldovenesc au fost răniți, iar unul a decedat în blocul nouă etaje, distrus în urma atacului.

Militarii ruși au atacat cu rachete în noaptea de joi spre vineri un bloc de locuințe cu nouă etaje și două sanatorii din satul Sergheevca, regiunea Odesa. Potrivit serviciilor de urgență ale Ucrainei, actualizate la ora 13:30, cel puțin 20 oameni au fost uciși, între care doi copii, iar alții 38 au fost răniți în urma atacurilor. Operațiunile de salvare continuă.
Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media