Un tânăr din Rusia a fost condamnat pentru „propagandă nazistă” pentru că a cântat la pian imnul Ucrainei

20 mai 2022, 17:30 Rusia 86
Vladimir Fofanov a fost condamnat pentru „propagandă nazistă”.  Sursa: captură Twitter

Un antreprenor siberian care a cântat în public imnul național al Ucrainei a fost găsit vinovat de „propagandă nazistă”, a decis joi un tribunal local. Este cel mai recent exemplu de represiune a Rusiei împotriva disidenței, relatează The Moscow Times.

Tânărul din Tiumen, identificat drept Vladimir Fofanov de către site-ul de monitorizare a poliției OVD-Info, a fost filmat cântând imnul ucrainean la un pian amenajat pe un terasament.

Dar Tribunalul Districtual Central din Tiumen l-a acuzat pe Fofanov că „a strigat lozinci ale organizațiilor interzise UNA-UNSO și Sectorul Dreapta”, organizații naționaliste interzise în Rusia.

„Mai mult, bărbatul a postat un videoclip cu „concertul” său pe internet”, a spus instanța.

Dar înregistrările cu Fofanov cântând imnul Ucrainei nu l-au arătat pe tânăr strigând sau rostind sloganurile de care este acuzat.

Cu toate acestea, tribunalul l-a condamnat pe Fofanov la 14 zile de închisoare sub acuzația de propagandă nazistă. Instanța susține că tânărul a pledat vinovat și a promis că nu va repeta gestul.

Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media