LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118. Bilanț tragic la Harkiv: 15 persoane au fost ucise, iar 16 - rănite, în urma bombardamentelor. 3,5 hectare, incendiate în regiunea Krîvîi Rih din cauza rachetelor

21 iunie 2022, 07:13 Ucraina 479
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea de-a 118-a zi de război, după ce Rusia a atacat teritoriul ucrainean pe data de 24 februarie sub pretextul unei „operațiuni speciale de denazificare și demilitarizare a acesteia.”

Luptele continuă în Donbas, în special, rușii se concentrează spre preluarea totală a Severodonețkului. Deocamdată, potrivit surselor, uzina Azot este sub control ucrainean, iar acolo sunt concentrate bătăliile.

De asemenea, rușii au sustras din Arhiva de Stat a regiunii Herson, aflată sub ocupație, documente cu listele electorale pentru 2019. Potrivit Poliției regionale, în acest fel așa-numita administrație instalată de Rusia s-ar pregăti pentru organizarea unui pseudo-referendum pentru schimbarea granițelor teritoriale ale Ucrainei.

La Mariupol, situația este la limita supraviețuirii. Potrivit consilierului primarului Mariupol, Petro Andriușcenko, ucrainenii stau la coadă 4-8 ore și câte 3-4 ore în rând pentru o bucată de pâine, iar apă obțin o dată pe săptămână.

Totuși, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, activitatea partizanilor ucraineni continuă să complice eforturile autorităților ruse de ocupație de a consolida controlul zonelor ocupate.

UPDATE 21:46. Șeful Administrației Militare Regionale Harkiv, Oleg Sinegubov, a anunțat că urmare a bombardamentelor de către invadatorii ruși a regiunii Harkiv, 15 persoane au fost ucise, iar 16 au fost rănite.

El a spus că seara ocupanții ruși au tras asupra orașului Ciuhiiv.

„Conform datelor preliminare, 6 morți, 4 răniți. Datele sunt în curs de actualizare”, a spus Sinegubov.

La Harkiv, a adăugat el, 11 răniți, 5 persoane au murit.

„În regiunea Harkiv, un copil de 8 ani a murit, mama lui a fost rănită. În comunitatea Zolociv sunt 3 morți”, a mai spus Sinegubov.

UPDATE 21:37. Miniștrii de Externe ai celor 27 de state membre UE, reuniți marți la Luxemburg, au ajuns la un „consens total” privind candidatura Ucrainei la Uniunea Europeană, a anunțat pentru AFP ministrul francez al afacerilor europene, Clément Beaune, cu două zile înainte de un summit pe această temă.

UPDATE 20:45. Departamentul principal al Serviciului de Stat de Urgență din regiunea Dnipropetrovsk a anunțat pe Facebook despre izbucnirea unui incendiu de amploare din cauza bombardamentelor din regiunea Krîvîi Rih.

„Rușii au lovit localitatea Șirokovska. A avut loc un incendiu de amploare într-o zonă deschisă. Din cauza bombardamentelor, iarba și stuful au luat foc. Flăcările au acoperit 3,5 hectare din teritoriu. A existat amenințarea de aprindere a clădirilor de locuit. Salvatorii au reușit să localizeze incendiul”, se spune în mesaj.

UPDATE 19:33. Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat marţi desfăşurarea unor noi sisteme de rachete, respectiv rachetele intercontinentale Sarmat şi cele antiaeriene S-500, şi a promis consolidarea armatei cu noi sisteme de armament, declarându-se totodată „mândru” de acţiunea soldaţilor ruşi în Ucraina, relatează agenţiile DPA şi AFP, citează Agerpres.

„Suntem mândri că în cursul operaţiunii militare speciale combatanţii noştri acţionează cu curaj, profesionalism, ca adevăraţi eroi”, a spus preşedintele rus, folosind expresia autorizată în Rusia pentru a descrie agresiunea acesteia contra Ucrainei.

El a vorbit în faţa unor tineri absolvenţi ai academiilor militare ruse şi ofiţerilor superiori din armată.

Făcând referire la sancţiunile occidentale împotriva Rusiei, Putin a susţinut că „ele vor fi, este sigur, surmontate”.

Iar „în faţa noilor ameninţări şi riscuri, ne vom dezvolta şi consolida în continuare forţele armate”, a promis el, confirmând că anul acesta va intra în dotarea armatei ruse cea mai recentă rachetă intercontinentală concepută de Rusia, racheta Sarmat, care poate fi echipată cu mai mult de 10 focoase nucleare.

UPDATE 18:25: Șeful Departamentului de Investigații al Poliției din Regiunea Harkiv, Serghei Bolvinov, a declarat că, în urma bombardării Harkivului în după-amiaza zilei de 21 iunie, cinci persoane au fost ucise și 11 au fost rănite.

„Armata rusă a bombardat cartierul industrial. Au fost bombardate clădiri comerciale și rezidențiale. Nici o singură facilitate militară. Preliminar, cu rachete de tip Uragan”, a scris el pe Facebook.

UPDATE 17:30. Ucraina a reținut un oficial de rang înalt din guvernul de la Kiev și un mare afacerist suspectați că fac parte dintr-o rețea rusească de spionaj, a anunțat marți Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), scrie REUTERS.

SBU nu i-a numit pe cei doi suspecți, dar a spus că este vorba despre un oficial de rang înalt al Secretariatului Cabinetului de Miniștri și de un șef de departament de la Camera Comerțului și Industriei, un grup de lobby din domeniul afacerilor.

Serviciul ucrainean de securitate a făcut anunțul pe Telegram și a spus că a finalizat o „operațiune specială” în mai multe etape pentru neutralizarea cercului de spioni.

UPDATE 16:20. Procurorul general al SUA Merrick Garland a efectuat, marți, 21 iunie, o călătorie neanunțată în Ucraina unde s-a întâlnit cu procurorul general ucrainean Irina Venediktova, relatează CNN.

Cei doi vor discuta despre eforturile Statelor Unite și ale altor țări de a ajuta Kievul „să identifice, să rețină și să judece acele persoane implicate în crime de război” în Ucraina, a declarat un oficial al Departamentului de Justiție. Garland este cel mai recent oficial de rang înalt din SUA care a călătorit în Ucraina.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken și secretarul american al apărării Lloyd Austin s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodimyr Zelenski la Kiev în aprilie, iar o delegație a Congresului condusă de liderul minorității din Senat Mitch McConnell a călătorit la Kiev doar câteva săptămâni mai târziu.


UPDATE 15:40. Guvernul german a publicat marți o listă cu armele care se pregătesc pentru transferul în Ucraina, inclusiv 30 de monturi de artilerie autopropulsate Gepard, sisteme de apărare aeriană IRIS-T SLM și transportoare blindate M113, transmite Evropeiskaia Pravda.

Ucraina ar trebui să primească, de asemenea, de la Germania 10 000 de obuze de artilerie, 53 000 de obuze antiaeriene, 5,8 milioane de cartușe de muniție pentru arme de calibru mic, precum și 5.000 de căști de protecție, opt sisteme de comunicații radio mobile și camere termice și opt drone de recunoaștere.

Dintre echipamentele militare, mai sunt menționate șapte tunuri autopropulsate Panzerhaubitzen 2000 alături de piese de schimb, 10 tunuri antidrone, 10 vehicule blindate, 80 de camionete Toyota, 22 de camioane grele, sistemul antibaterie COBRA și cele trei MARS anunțate anterior. sisteme de lansare de rachete multiple.

Se observă că, din motive de securitate, guvernul federal german nu va oferi detalii suplimentare cu privire la condițiile și datele transferului de arme până când acesta va avea loc.


Totodată, Germania a transferat deja în Ucraina, printre altele, 500 de rachete antiaeriene Stinger, 2.700 de MANPADS Strela, 16 milioane de cartușe de muniție pentru arme de calibru mic, 100 de mitraliere MG 3, 178 de vehicule motorizate, 39 de vehicule blindate.

Anterior, cancelarul german Olaf Scholz a confirmat angajamentul Berlinului de a furniza Ucrainei arme moderne. În special, Berlinul a vorbit despre planurile de furnizare a Forțelor Armate Gepard, a obuzierelor Panzerhaubitze 2000, a sistemului antiaerian Iris-T și a sistemului de rachete cu lansare multiplă Marte.

Guvernul german a remarcat însă că, din motive organizatorice și din cauza problemelor de securitate, este dificil să vorbim despre programele pentru furnizarea de arme către Ucraina.

Anterior sa raportat că, în ciuda declarațiilor lui Scholz despre creșterea asistenței militare pentru Ucraina, Ucraina nu a primit încă o singură unitate de arme germane.


UPDATE 15:20. Aproape o treime din infrastructura Ucrainei a fost distrusă - ministrul infrastructurii al țării, Alexander Kubrakov.

Kubrakov a estimat, într-un interviu acordat francezului Le Monde al infrastructurii Ucrainei, că între 20% și 30% din infrastructura Ucrainei a fost distrusă ca urmare a invaziei ruse, transmite BBC.

Timp de aproape patru luni de război, drumuri, poduri, porturi, căi ferate, aeroporturi au fost avariate. Kubrakov estimează pierderile la peste 100 de miliarde de dolari. „Valoarea totală a pagubelor directe cauzate economiei Ucrainei prin distrugerea clădirilor rezidențiale și nerezidențiale (școli, spitale...) și a infrastructurii s-a ridicat la 105,5 miliarde de dolari, inclusiv 40 de miliarde de dolari din cauza distrugerii transportului”.

Potrivit acestuia, Mariupol, Harkov, Cernihiv, Severodonețk și Lisichansk au suferit cel mai mult din cauza distrugerii. „320 de mii de oameni și-au pierdut casele, ne așteptăm să fie mai mulți astfel de oameni. La Mariupol, de exemplu, totul a fost distrus. În total, peste 44 de milioane de metri pătrați de locuințe au fost avariate, distruse sau confiscate în urma război”, a spus ministrul.


UPDATE 14:55. Armata rusă a lansat lovituri cu rachete de croazieră pe un aerodrom de lângă Odesa, relatează Ministerul rus al Apărării. Departamentul militar rus a adăugat că acesta a fost „un răspuns la atacul asupra platformelor de producție de gaze din Marea Neagră”.

Luni, oficialii din Crimeea au acuzat Ucraina că a lovit platformele petroliere din Marea Neagră. Rusia a preluat aceste platforme petroliere după ce a anexat peninsula în 2014.


UPDATE 14:35. Vladimir Putin susține că noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat, „o armă unică”, va deveni operațională până la finalul anului.

„Vom continua să dezvoltăm și să ne consolidăm forțele armate, ținând cont de potențialele amenințări și riscuri militare”, a spus președintele rus Vladimir Putin.UPDATE 14:20. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că „nu poate exclude” varianta în care cei doi americani capturați în Ucraina să fie pedepsiți cu moartea.

„Acestea sunt hotărâri judecătorești. Nu le comentăm și nu avem dreptul de a interveni”, a declarat Peskov, într-o conferință de presă citată de The Guardian. Acesta a mai pretins că nu știe unde sunt deținuți bărbații.

Familiile lor au spus că nu s-au întors dintr-o misiune în jurul regiunii Harkiv.


UPDATE 13:50. De la 20% la 30% din infrastructura Ucrainei a fost distrusă ca urmare a invaziei ruse, Alexander Kubrakov a estimat pagubele într-un interviu acordat francezului Le Monde al infrastructurii Ucrainei, citat de BBC.

Timp de aproape patru luni de război, drumuri, poduri, porturi, căi ferate, aeroporturi au fost avariate. Kubrakov estimează pierderile la peste 100 de miliarde de dolari.

„Valoarea totală a pagubelor directe cauzate economiei ucrainene prin distrugerea clădirilor rezidențiale și nerezidențiale (școli, spitale...) și a infrastructurii s-a ridicat la 105,5 miliarde dolari, inclusiv 40 miliarde dolari din cauza distrugerii transportului”, a declarat oficialul ucrainean.

Potrivit acestuia, Mariupol, Harkiv, Cernihiv, Severodonețk și Lîsîceansk au suferit cel mai mult din cauza distrugerii.

„320 de mii de oameni și-au pierdut casele, ne așteptăm să fie mai mulți astfel de oameni. La Mariupol, de exemplu, totul a fost distrus. În total, peste 44 de milioane de metri pătrați de locuințe au fost avariate, distruse sau confiscate în urma război”, a spus ministrul.


UPDATE 13:33. În mijlocul celei mai mari crize de securitate din regiune și din Europa, Republica Moldova se află azi într-un moment istoric, când liderii Uniunii Europene urmează să ia o decizie privind candidatura statului nostru în cadrul Consiliului European din 23-24 iunie, a declarat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu într-un articol publicat de publicațiile El Pais, Le Figaro, Die Welt, Le Soir, Gazeta Wyborcza, Publico, La Repubblica și G4Media.

În editorialul său Maia Sandu a vorbit despre provocările cu care se confruntă Republica Moldova de la declanșarea războiului din Ucraina și a argumentat necesitatea acordării Republicii Moldova statutul de țară candidată la aderarea la UE prin faptul că o Moldovă europeană va aduce mai multă stabilitate și prosperitate în Estul Europei.


UPDATE 12:37. Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse Nikolai Patrușev a sosit la Kaliningrad pentru a participa la o întâlnire pe probleme de securitate națională pe fondul unei noi agravări a relațiilor cu Lituania.

Anterior, Vilnius a decis din 18 iunie să limiteze tranzitul feroviar al mărfurilor destinate regiunii Kaliningrad prin teritoriul său.

Interdicția se aplică cărbunelui, combustibilului pentru avioane, aparatelor de uz casnic peste o anumită valoare, materialelor de construcție, cimentului, metalelor, lemnului, produselor de înaltă tehnologie utilizate în industria aviației și spațiale și multe altele.

Vilnius susține că acționează în cadrul sancțiunilor anti-ruse ale Uniunii Europene.

Moscova a acuzat Lituania de o blocare țintită a regiunii și promite că va lua măsuri de represalii.

Ambasadorul UE la Moscova, Markus Ederer, a fost chemat la Ministerul rus de Externe pentru a da explicații. Potrivit TASS, în Piața Smolenskaia a venit și ambasadorul Italiei în Rusia. Rolul său în disputa comercială dintre Rusia și Lituania nu este încă clar.


UPDATE 11:44. Doi cetățeni americani care au fost luați prizonieri de Rusia în Ucraina se află în Donețk, a informat marți agenția de presă Interfax, citând o sursă din structurile de putere ale autoproclamatei DNR, transmite BBC.

Anterior, într-un interviu acordat presei americane, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că nu poate garanta că soldații americani capturați în captivitate rusă care au luptat ca voluntari cu armata ucraineană nu vor fi pedepsiți cu moartea.

„Nu pot garanta nimic. Depinde de anchetă", a spus Peskov într-un interviu pentru MSNBC.

Potrivit lui Peskov, acești americani nu au legătură cu armata ucraineană și, prin urmare, nu sunt supuși prevederilor Convențiilor de la Geneva.

Într-un interviu acordat MSNBC, Peskov i-a numit pe americani „soldați ai norocului” implicați în operațiuni ilegale din Ucraina. Pe 15 iunie, ziarul britanic Telegraph a relatat că doi foști militari americani Alexander Dryuke și Andy Hyun, care au luptat ca voluntari în armata ucraineană, au fost capturați lângă Harkiv.


UPDATE 11:00. Redactorul șef al Novaya Gazeta, Dmitri Muratov, a vândut medalia Nobel la o licitație pentru 103,5 milioane de dolari, a anunțat activistul rus Vladimir Kara-Murza.

„Banii obținuți vor fi donați în folosul copiilor refugiați din Ucraina. Dmitri Muratov este un adevărat erou al Rusiei”, a scris Kara-Murza.

Jurnalistul rus, laureat al Premiului Nobel pentru Pace 2021, a fost nevoit să suspende activitatea publicației ruse independente Novaya până la sfârşitul războiului, din cauza presiunilor din partea autorităților de la Kremlin.


UPDATE 10:53. Premierul Ungariei, Viktor Orban, a cerut luni ca Ucraina și Republica Moldova să primească statutul de țări candidate concomitent cu Bosnia și Georgia, potrivit agenției publice maghiare MTI, care îl citează pe Bertalan Havasi, șeful biroului de presa al premierului. Anunțul lui Orban vine cu doar trei zile înaintea Consiliului European la care e așteptată o decizie legată de cererile depuse de Ucraina, Republica Moldova și Georgia, care vor să primească statutul de țări candidate, scrie G4media.ro.

Condiția pusă de Viktor Orban este imposibil de îndeplinit însă, dat fiind că Georgia este considerată extrem de îndepărtată de perspectiva europeană, iar Bosnia este măcinată de tensiuni interetnice alimentate de Serbia și Rusia.


UPDATE 10:25. În ultimul său raport, serviciile de informații britanice analizează situația de pe mare.

La 17 iunie 2022, Ucraina a anunțat prima utilizare cu succes a sistemului anti-navă Harpoon, pe care l-a primit de la partenerii occidentali cu puțin timp înainte. Ținta atacului a fost aproape sigur remorcherul rus Vasili Bekh, care transporta arme și personal pe insula Șerpilordin Marea Neagră.

Acest incident demonstrează dificultățile cu care se confruntă Rusia în a-și asigura garnizoana pe insula ocupată.

De la începutul conflictului, Rusia a pierdut deja mai multe nave, inclusiv crucișătorul Moskva. Unele dintre ele au fost avariate, altele au fost distruse.

Apărarea de coastă a Ucrainei nu permite Rusiei să stabilească controlul asupra mării și să-și transfere forțele în nord-vestul regiunii Mării Negre. Acest lucru a subminat planurile originale ale Rusiei, care includeau crearea unei amenințări la adresa regiunii Odesa de la mare.


UPDATE 09:46. Pierderile totale de luptă ale trupelor ruse, raportate de forțele ucrainene:

personal - aproximativ 34.100 (+300);
tancuri - 1.496 (+19);
mașini blindate de luptă - 3.606 (+18);
sisteme de artilerie - 752 (+3);
RSZV / MLRS - 239 (+1);
sisteme de război antiaerian - 98 (+0);
avioane - 216 (+0);
elicoptere - 181 (+0);
UAV nivel operațional tactic - 611 (+10);
rachete de croazieră - 137 (+7);
nave de război / bărci - 14 (+0);
vehicule și rezervoare de combustibil - 2.537 (+ 10);
echipamente speciale - 59 (+4).


UPDATE 09:27. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a publicat raportul matinal despre situația de pe front:

- În direcția Harkiv, principalele eforturi ale trupelor ruse sunt concentrate pe menținerea frontierelor ocupate - rușii încearcă să împiedice unitățile ucrainene să ajungă în spatele grupului de trupe rusești care operează în direcția slavă. Au bombardat zone de lângă Dmitrovka, Ciuhuiiv, Korobochkino, Staraya Gnilitsa și Bazalievka;

- În direcția Severodonețk continuă bombardarea trupelor ucrainene cu artilerie de diferite calibre. Asaltul asupra Severodonețk nu se oprește. Au fost lovituri aeriene în apropiere de Ustinovka, Gorny și Lîsîceansk;

- În direcția Seversk, trupele ruse au tras asupra infrastructurii civile din zona satului Seredina-Buda, regiunea Sumî;

- În direcția Slaviansk, lângă Bogorodița și Valea, forțele ucrainene au respins acțiunile de asalt ale trupelor ruse;

- Trupele ruse au lansat lovituri aeriene asupra infrastructurii civile de lângă Bogorodița;

- În direcția Bakhmut, în zonele așezărilor Nikolaevka, Verșina și Semigir, trupele rusești avansează, luptele continuă;

- În direcția Avdiivka, forțele ruse au lovit în zona New York.


UPDATE 08:55. Președintele regiunii Luhansk, Serghei Gaidai, a anunțat pe pagina sa de Telegram, despre atacul puternic din ultimele 24 de ore asupra Lîsîceansk-ului.

„Bombardamentele au continuat alaltăieri și ieri. S-a folosit aviația. Au fost distruse peste zece clădiri înalte, case particulare, clădirea secției de Poliție. În acest moment, a fost găsit cadavrul unui mort. O femeie rănită a fost evacuată imediat la Kramatorsk. Numărul final al victimelor este în curs de stabilire, deoarece ieri în oraș a fost aproape imposibil să te deplasezi în siguranță”, a spus el.

Potrivit lui Gaidai, au fost pagube grave și în Hirske - 13 case au fost avariate, șapte în Novoivanovka, iar un liceu din Vrubivka a fost distrus.

„Luptele aprige continuă în zona industrială Severodonețk - rușii au intrat în clădire și la punctul de control Azot, au tras pe teritoriul fabricii industriale, au deschis focul la rândul lor în zona a trei poduri”, a adăugat Gaidai.


UPDATE 08:35. Primarul Bucha, Anatolii Fedoruk, a avut o întâlnire online cu ministrul de Externe taiwanez Joseph Wu, în cadrul căreia ministrul taiwanez a anunțat că țara sa va acorda asistență financiară de 500.000 de dolari pentru reconstrucția localității Bucha, scrie Hromadske.

„Știm despre suferința, masacrele și distrugerile lăsate de agresori la Bucha. Taiwanul va continua să sprijine ucrainenii și să ajute la reconstrucție”, a spus Joseph Wu.

Consiliul Local din Bucha a remarcat că Taiwanul va direcționa asistență financiară și materială către reconstrucția, de asemenea, a orașelor Harkiv, Cernihiv, Odesa, Sumî și Zaporojie.


UPDATE 08:08. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, va invita săptămâna aceasta cele 27 de ţări membre ale UE să acorde Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană (UE).

„A sosit momentul să recunoaştem că viitorul Ucrainei, Moldovei şi Georgiei se află în UE. Vă voi invita să acordaţi statutul de candidat Ucrainei şi Moldovei. În acelaşi timp, vom continua să oferim Ucrainei un sprijin solid umanitar, militar, economic şi financiar”, a scris Charles Michel pe pagina sa de Twitter.


UPDATE 07:30. Șeful Administrației Militare Regionale Donețk, Pavel Kirilenko, a anunțat că în această noapte invadatorii ruși au lovit cu rachete de tip Grad cu încărcătură de magneziu într-o școală din Avdiivka.

„În această noapte, ocupanții au tras în ea cu obuze Grad cu încărcătură de magneziu. Aceasta este a treia școală distrusă de ruși în Avdiivka”, a spus el.

Kirilenko a menționat că invadatorii au distrus aproximativ două sute de școli în regiunea Donețk.

„Și orice nu spune propaganda lor infernală despre „eliberare” și „denazificare”, adevărul este că orcii ruși au venit pe pământul nostru pentru a distruge și a ucide. În primul rând, civili”, a subliniat șeful OVA din Donețk.


UPDATE 07:10 Principalele elemente-cheie din 20 iunie, remarcate de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW):

  • Surse ucrainene au declarat că săptămâna viitoare va fi decisivă pentru ca forțele ruse să finalizeze capturarea Severodonețkului și că forțele ruse vor concentra trupele și echipamentele în zonă;
  • Surse ucrainene au confirmat că forțele ruse controlează tot Severodonețk, cu excepția fabricii inzudstiale Azot, unde luptele sunt în desfășurare;
  • Sursele ruse stabilesc probabil condiții de informare pentru a justifica progresele lente și nereușite către Slaviansk din sud-estul Izium și vestul Lîman.
  • Forțele ruse își intensifică probabil operațiunile pentru a interzice liniile de comunicație ucrainene de-a lungul autostrăzii T1302 Bahmut-Lîsîceansk, pentru a sprijini operațiunile în creștere din Severodonețk - Lîsîceansk;
  • Forțele ruse au continuat să se concentreze asupra rezistenței ulterioare avansurilor ucrainene la nord de orașul Harkiv către granița internațională;
  • Forțele ruse continuă operațiunile defensive de-a lungul Axei de Sud;
  • Activitatea partizanilor ucraineni continuă să complice eforturile autorităților ruse de ocupație de a consolida controlul zonelor ocupate.

REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie și 20 iunie.


IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.re sunt încă acolo, inclusiv femei, copii și vârstnici.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media