Convorbire telefonică între șefa statului Maia Sandu și președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda: Parcursul european al R. Moldova, printre cele discutate

22 iunie 2022, 16:26 Politică 56
Președinta Maia Sandu și omologul său lituanian, Gitanas Nauseda.  Sursa: presedinte.md

Șefa statului Maia Sandu a avut, astăzi, o convorbire telefonică cu președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda. Cei doi lideri de stat au discutat despre recomandarea Comisiei Europene de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidată la UE și despre parcursul european al țării noastre.

Președintele Nauseda a confirmat sprijinul Lituaniei pentru aspirațiile noastre europene, inclusiv pentru oferirea statutului de țară candidată la UE în cadrul Consiliului European din 23-24 iunie.

„Președinta Maia Sandu i-a mulțumit Președintelui Gitanas Nauseda pentru susținerea politică la nivelul Uniunii Europene, dar și pentru asistența oferită țării noastre de Lituania de-a lungul timpului, și și-a exprimat speranța în avansarea cooperării bilaterale”, se menționează într-un comunicat emis de instituția prezidențială.

Amintim că, la 17 iunie, Comisia Europeană s-a pronunțat în favoarea acordării statutului de candidat la Uniunea Europeană atât a Republicii Moldova, cât și Ucrainei.

Liderii UE se vor reuni joi și vineri pentru a discuta dacă să acorde sau nu statutul de candidat la UE Ucrainei, Moldovei și Georgiei.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media