Percheziții în Penitenciarul nr. 3-Leova: Doi deținuți ar fi comis peste 20 de cazuri de escrocherii pe întreg teritoriul țării. Prejudiciul se ridică la peste 300 000 de lei

25 ianuarie 2022, 14:34 Justiție 517
Penitenciar.  Sursa: ANP

Pe parcursul ultimei perioade, oamenii legii informează că au documentat activitatea unui grup infracțional condus de doi deținuți din cadrul Penitenciarului nr. 3-Leova, care ar fi comis peste 20 de cazuri de escrocherii pe întreg teritoriul țării. Prejudiciul părților vătămate se ridică la peste 300 000 de lei.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, acțiunile infracționale ale membrilor grupării erau îndreptate spre dobândirea ilicită a bunurilor altor persoane, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul vânzării lemnelor de foc. Aceștia plasau anunțuri pe un site comercial. Ulterior, victimele purtau discuții cu pretinșii vânzători și transferau pe conturile acestora mijloace bănești predestinate procurării lemnelor.

În urma acţiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație desfășurate au fost identificați doi bărbați, membri activi ai grupului infracțional, deținuți în Penitenciarul nr.3-Leova, care în complicitate cu alte persoane aflate la libertate își atingeau scopul final al infracțiunii.

În acest context, dimineața zilei de marți, 25 ianuarie, angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor, Penitenciarului nr.3-Leova, DDS „Pantera” în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, ofițerii Inspectoratelor de Poliție Criuleni și Căușeni sub conducerea Procuraturii Criuleni simultan au efectuat percheziții în sectoarele de trai ale deținuților din Penitenciarul nr.3-Leova, precum și la domiciliile persoanelor complice de la libertate.

Ca rezultat, în celulele deținuților, care își ispășesc pedeapsa pentru omor, jaf și furt, au fost depistate mai multe obiecte interzise: dispozitive de stocare a informației, telefoane mobile, cartele SIM și alte obiecte interzise care erau folosite la comiterea infracțiunii.

În continuare se desfășoară acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și identificarea victimelor care au avut de suferit în urma acțiunilor ilegale.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media