Europarlamentarul Eugen Tomac despre criza gazelor din Republica Moldova: „Șantajul pe care îl practică Federația Rusă este de-a dreptul revoltător”

21 ianuarie 2022, 08:05 UE 90
Eurodeputatul român, Eugen Tomac.  Sursa: Eugen Tomac/ Facebook

Deputatul Parlamentului European, Eugen Tomac se arată revoltat de atitudinea Rusiei față de Republica Moldova în ceea ce privește livrările de gaze și crede „că războiul gazelor este pedeapsa Moscovei pentru drumul european pe care românii din R. Moldova l-au ales”.

Într-o postare pe facebook, Eugen Tomac spune că „șantajul pe care îl practică Federația Rusă este de-a dreptul revoltător, este evident că războiul gazelor este pedeapsa Moscovei pentru drumul european pe care românii din R. Moldova l-au ales”.

În același timp, europarlamentarul român salută decizia Guvernului de la București de a debloca asistența gratuită de 100 de milioane de Euro menționând că „este esențial să fim alături de autoritățile de la Chișinău și de cetățenii care au de suferit mereu de pe urma loviturilor Rusiei”.

Eugen Tomac crede că în tot acest „război al gazelor” „Uniunea Europeană, o spun de ani buni, trebuie să reacționeze cu mult mai multă fermitate, cu măsuri mult mai dure împotriva Federației Ruse și a metodelor staliniste pe care continuă să le practice”.


Cristian
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media