Europarlamentarul Eugen Tomac despre criza gazelor din Republica Moldova: „Șantajul pe care îl practică Federația Rusă este de-a dreptul revoltător”

21 ianuarie 2022, 08:05 UE 90
Eurodeputatul român, Eugen Tomac.  Sursa: Eugen Tomac/ Facebook

Deputatul Parlamentului European, Eugen Tomac se arată revoltat de atitudinea Rusiei față de Republica Moldova în ceea ce privește livrările de gaze și crede „că războiul gazelor este pedeapsa Moscovei pentru drumul european pe care românii din R. Moldova l-au ales”.

Într-o postare pe facebook, Eugen Tomac spune că „șantajul pe care îl practică Federația Rusă este de-a dreptul revoltător, este evident că războiul gazelor este pedeapsa Moscovei pentru drumul european pe care românii din R. Moldova l-au ales”.

În același timp, europarlamentarul român salută decizia Guvernului de la București de a debloca asistența gratuită de 100 de milioane de Euro menționând că „este esențial să fim alături de autoritățile de la Chișinău și de cetățenii care au de suferit mereu de pe urma loviturilor Rusiei”.

Eugen Tomac crede că în tot acest „război al gazelor” „Uniunea Europeană, o spun de ani buni, trebuie să reacționeze cu mult mai multă fermitate, cu măsuri mult mai dure împotriva Federației Ruse și a metodelor staliniste pe care continuă să le practice”.


Cristian
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media