Avocații își sistează totalmente activitatea într-o grevă de patru zile

19 ianuarie 2022, 21:02 Justiție 126
Avocat.  Sursa: unica.md

După greva japoneză pentru zilele de 18 - 19 ianuarie, începând de joi, 20 ianuarie, și până la data de 24 ianuarie, avocații își sistează totalmente activitatea, anunțând o grevă generală.

Începând de mâine, avocații vor amâna toate ședințele de judecată și nu vor participa la acțiunile de urmărire penală.

„Consiliul Uniunii Avocaților a propus Parlamentului completarea proiectului primit astăzi de la Comisia Juridică a Parlamentului cu textul „Percheziția la sediile profesionale ale avocatului în alte cazuri decât infracțiunile flagrante se face cu acordul prealabil al Consiliului Uniunii Avocaților.” Admiterea de către Plenul Parlamentului a propunerii Consiliului constituie temei de încetare a grevei”, a precizat Vladislav Gribincea, membru al Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova.

Amintim că, șefa comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate, a înaintat un amendament prin care se anulează un amendament la legea avocaților impus anul trecut de deputata Șor, Marina Tauber, care oferă o imunitate avocaților.

UAM consideră că astfel se atentează la independența avocaților și că retragerea amendamentului va permite instituțiilor de forță să comită abuzuri.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media