METEO/ Se întețește gerul. Sinopticienii prognozează minime de până la -12ºC, la nord

12 ianuarie 2022, 07:28 Mediu 67
Un lac pe timp mohorât, Prognoza Meteo.  Sursa: Replica Media

Astăzi vom avea parte de vreme geroasă, cu șanse minime pentru precipitații. Vântul va sufla din nord-vest slab până la moderat, pe alocuri cu intensificări. Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru miercuri, 12 ianuarie, temperaturi ce vor oscila noaptea între -7ºC şi -12ºC, iar ziua între -1ºC şi -6ºC.

Astfel, la Briceni, Edineț și Soroca se așteaptă cer variabil, maxima zilei va fi de -6ºC, iar noaptea mercurul în termometre va coborî până la -12ºC.

La Bălți și la Rîșcani temperaturile vor oscila între -5ºC ziua și -11ºC noaptea.

La Ungheni și la Orhei ziua se așteaptă -5ºC... -4ºC în timpul zilei și -11ºC... -10ºC pe parcursul nopții.

La Chișinău vom avea parte de cer variabil și de maxime ce vor oscila între -3ºC ziua și -9ºC noaptea.

La Leova și Ștefan-Vodă ziua temperatura va fi de -2ºC, iar noaptea va fi de -8ºC .

La Cahul și Ceadîr-Lunga se așteaptă -1ºC ziua și -7ºC noaptea.

În următoarele zile vremea se va răci.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat luni, 10 ianuarie, două Coduri Galbene de avertizare meteorologică privind intensificarea vântului și scăderea temperaturii medii zilnice.

Astfel, se prognozează în perioada 11-12 ianuarie, pe arii extinse, intensificări ale vântului din direcție nordică în rafale de până la 15-20 m/s. Un alt Cod Galben prevede scăderea temperaturii medii a aerului cu 5-8°C.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media