METEO/ Se întețește gerul. Sinopticienii prognozează minime de până la -12ºC, la nord

12 ianuarie 2022, 07:28 Mediu 172
Un lac pe timp mohorât, Prognoza Meteo.  Sursa: Replica Media

Astăzi vom avea parte de vreme geroasă, cu șanse minime pentru precipitații. Vântul va sufla din nord-vest slab până la moderat, pe alocuri cu intensificări. Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru miercuri, 12 ianuarie, temperaturi ce vor oscila noaptea între -7ºC şi -12ºC, iar ziua între -1ºC şi -6ºC.

Astfel, la Briceni, Edineț și Soroca se așteaptă cer variabil, maxima zilei va fi de -6ºC, iar noaptea mercurul în termometre va coborî până la -12ºC.

La Bălți și la Rîșcani temperaturile vor oscila între -5ºC ziua și -11ºC noaptea.

La Ungheni și la Orhei ziua se așteaptă -5ºC... -4ºC în timpul zilei și -11ºC... -10ºC pe parcursul nopții.

La Chișinău vom avea parte de cer variabil și de maxime ce vor oscila între -3ºC ziua și -9ºC noaptea.

La Leova și Ștefan-Vodă ziua temperatura va fi de -2ºC, iar noaptea va fi de -8ºC .

La Cahul și Ceadîr-Lunga se așteaptă -1ºC ziua și -7ºC noaptea.

În următoarele zile vremea se va răci.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat luni, 10 ianuarie, două Coduri Galbene de avertizare meteorologică privind intensificarea vântului și scăderea temperaturii medii zilnice.

Astfel, se prognozează în perioada 11-12 ianuarie, pe arii extinse, intensificări ale vântului din direcție nordică în rafale de până la 15-20 m/s. Un alt Cod Galben prevede scăderea temperaturii medii a aerului cu 5-8°C.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media