FOTO/ Măști de protecție „desenate” în Photoshop pe fața unor medici de la spitalul „Valentin Ignatenco”, la un eveniment dedicat aniversării a 36 de ani de la fondarea instituției

11 ianuarie 2022, 13:16 Sănătate 337
Mască de protecție „desenată” pe fața unei doctorițe de IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii Valentin Ignatenco.  Sursa: IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii Valentin Ignatenco/Newsmaker

Mai mulți medici de la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” din Chișinău, au participat la un eveniment, dedicat aniversării a 36 de ani de la fondarea instituției organizat la începutul lunii ianuarie 2021, unde au venit fără mască de protecție, în ciuda faptului că normele de protecție anti-COVID-19 actuale obligă purtarea acestora la evenimentele organizate în spații închise. Ulterior, pe pagina de Facebook a instituției au fost publicate fotografii de la eveniment, în care se vede clar că măștile de protecție pe fețele unor medici au fost „desenate” în fotoshop.

Fotografiile trucate,, care ulterior au fost eliminate de pa pagina de Facebook a spitalului, au fost publicate de site-ul Newsmaker.

Administrația instituției nu a comentat deocamdată situația.

Într-o scurtă reacție la situația descrisă, reprezentanții Ministerului Sănătății au îndemnat populație, în special lucrătorii medicali, să respecte măsurile de protecție.

La scurt timp după ce imaginile au apărut în presă, purtătorul de cuvânt a declarat pentru Ziarul de Gardă că imaginile publicate pe pagina de Facebook a spitalului nu au fost trucate.

„Măștile au avut reflecție de la lumină probabil și deja din acest motiv lumea și-a dat cu părerea că a fost folosit photoshop sau alte tehnici de montare. Măștile nu erau desenate, însă din cauza luminii le-au scos ca să nu facă multe comentarii negative pe pagină (…). Dacă fotograful avea să retușeze pozele, avea să le aplice măști și la cei care nu purtau”, a spus purtătorul de cuvânt.

sursa foto: IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii Valentin Ignatenco/Newsmaker


sursa foto: IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii Valentin Ignatenco/Newsmaker


sursa foto: IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii Valentin Ignatenco/Newsmaker

Amintim că autoritățile sanitare au prelungit, la sfârșitul lunii noiembrie 2021, Starea de urgență în sănătate publică în Republica Moldova până pe 15 ianuarie 2022.

Membrii CNESP au decis să mențină restricțiile la nivel național, cu posibilitatea de revizuire a acestora în funcție de evoluția situației epidemiologice.

În continuare, este obligatorie măsura purtării măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, precum și în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin 1 (un) metru.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media