Președinta Maia Sandu, în ședință de lucru cu bașcana Irina Vlah. Elaborarea unui concept de studiere ale limbilor române și găgăuze în regiune, discutate la întrevedere

25 noiembrie 2021, 19:34 Politică 176
Președinta Republicii Moldova, în ședință de lucru cu conducerea UTA Găgăuzia.  Sursa: presedintie.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi, 25 noiembrie, o ședință de lucru cu conducerea UTA Gagauz-Yeri, în frunte cu bașcana Irina Vlah.

Șefa statului a menționat că Administrația Prezidențială urmărește cu atenție evoluțiile din regiunea găgăuză și că mizează pe o colaborare constructivă cu guvernarea locală.

„Ne dorim ca oamenii din Găgăuzia să aibă o viață mai bună, așa cum ne dorim o viață mai bună pentru toți cetățenii țării noastre. Scopul nostru este ca fiecare localitate să beneficieze de oportunități de dezvoltare și de creștere economică”, a spus Maia Sandu.

Oficialii de la Comrat au informat-o pe șefa statului despre problemele autonomiei și despre proiectele în curs de desfășurare. La fel, s-a discutat despre necesitatea de a elabora un concept eficient al studierii limbilor română și găgăuză în regiune, astfel încât la absolvirea școlii tinerii din Găgăuzia să se simtă integrați plenar în societate.

Președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe reprezentanții administrației publice locale din Găgăuzia să susțină reformele pornite în țară, în special în domeniul justiției și al combaterii corupției.

De asemenea, șefa statului a amintit despre nevoia de a consolida societatea și de a nu îngrădi libertățile democratice ale cetățenilor.

Pe final, Maia Sandu a declarat că va efectua o vizită în autonomia găgăuză, imediat cum se va încheia procesul de constituire a organelor de lucru ale Adunării Populare, recent aleasă.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media