Președinta Maia Sandu, în ședință de lucru cu bașcana Irina Vlah. Elaborarea unui concept de studiere ale limbilor române și găgăuze în regiune, discutate la întrevedere

25 noiembrie 2021, 19:34 Politică 167
Președinta Republicii Moldova, în ședință de lucru cu conducerea UTA Găgăuzia.  Sursa: presedintie.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi, 25 noiembrie, o ședință de lucru cu conducerea UTA Gagauz-Yeri, în frunte cu bașcana Irina Vlah.

Șefa statului a menționat că Administrația Prezidențială urmărește cu atenție evoluțiile din regiunea găgăuză și că mizează pe o colaborare constructivă cu guvernarea locală.

„Ne dorim ca oamenii din Găgăuzia să aibă o viață mai bună, așa cum ne dorim o viață mai bună pentru toți cetățenii țării noastre. Scopul nostru este ca fiecare localitate să beneficieze de oportunități de dezvoltare și de creștere economică”, a spus Maia Sandu.

Oficialii de la Comrat au informat-o pe șefa statului despre problemele autonomiei și despre proiectele în curs de desfășurare. La fel, s-a discutat despre necesitatea de a elabora un concept eficient al studierii limbilor română și găgăuză în regiune, astfel încât la absolvirea școlii tinerii din Găgăuzia să se simtă integrați plenar în societate.

Președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe reprezentanții administrației publice locale din Găgăuzia să susțină reformele pornite în țară, în special în domeniul justiției și al combaterii corupției.

De asemenea, șefa statului a amintit despre nevoia de a consolida societatea și de a nu îngrădi libertățile democratice ale cetățenilor.

Pe final, Maia Sandu a declarat că va efectua o vizită în autonomia găgăuză, imediat cum se va încheia procesul de constituire a organelor de lucru ale Adunării Populare, recent aleasă.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media