VIDEO/ Furt de proporții la un șantier din capitală. Poliția a prins trei suspecți, care riscă până la 12 ani de pușcărie

4 octombrie 2021, 13:30 Societate 168
Furt, la un șantier din capitală.  Sursa: captură video
Trei bărbați au fost reținuți de oamenii legii, fiind suspectați de furt. Potrivit Poliției, aceștia ar fi pătruns, la mijlocul lunii septembrie, pe teritoriul unui șantier, de unde ar fi furat materiale de construcție și utilaje în valoare de 400 de mii de lei.

Ofițerii Direcției investigații criminale a INI, în comun cu ofițerii Inspectoratului de poliție Centru, sub conducerea procurorilor oficiului Centru şi suportul angajaţilor BPDS „Fulger”, au documentat un grup de persoane, care la 12 septembrie curent, în jurul orei 23:0, ar fi pătruns pe ascuns pe teritoriul unui șantier de construcții, de unde au sustras mai multe materiale de construcție, dar și utilaje, în sumă totală de peste 400 000 de lei.

În urma investigațiilor și acțiunilor de urmărire penală, au fost reținuți trei bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, locuitori ai orășelului Sîngera din municipiul Chișinău. Doi dintre bănuiți, au fost anterior cercetați pentru comiterea infracțiunilor similare.

La 29 septembrie anul curent au fost efectuate, concomitent, mai multe percheziții la domiciliile persoanelor suspecte, unde au fost depistate şi ridicate o parte din bunurile sustrase.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală conform art.186 al.5 din Codul penal, iar persoanele bănuite au fost reținute pentru 72 de ore.

Conform legii penale, persoana vinovată de comiterea infracțiunii de furt în proporții deosebit de mari, riscă pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 12 ani.

Polițiștii continuă investigațiile pentru întărirea probatoriului pe caz, inclusiv şi stabilirea apartenenţei figuranţilor vizaţi, în comiterea altor infracţiuni pe teritoriul ţării.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media